Apa cu lămâie, efectul advers despre care nimeni nu vorbește. AVERTISMENTUL nutriționiștilor

Apă cu lămâie
De foarte multe ori am auzit despre efectul benefic al unui pahar de apă cu lămâie dimineața, pe stomacul gol. Este bine, însă, de știut că există și efecte adverse. 

Cauți remedii rapide pentru problemele de sănatate? "Bea un pahar de apă cu lămâie în fiecare dimineață!", spun influencerii din social media, antrenorii de fitness și pasionații de nutriție. Deși există beneficii ale acestui ritual de dimineață, unele persoane ar putea resimți o serie de efecte adverse. 

"În timp ce rețelele de socializare susțin că băutul apei cu lămâie stimulează metabolismul, descompune grăsimile și detoxifică organismul, literatura medicală nu arată la fel de mult entuziasm în jurul acestor beneficii", spune dr. Lauren Manaker, de la Nutrition Now Counseling și membră a grupului Eat This, Not That! Medical Expert Board.

Potrivit experților, există  câteva riscuri pentru sănătate ale acestui ritual. 

Află care sunta ceste efecte adverse și cine sunt cei predispuși, pe Spectacola.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel