Anunț de ultimă oră: Care este starea de sănătate a băiatului de aproape 10 ani, internat la Victor Gomoiu UPDATE

Pacient
Copilul de aproape 10 ani, cu COVID-19, este într-o ”stare staționară spre bine”, este dependent de oxigen și a fost diagnosticat și cu un sindrom foarte rar, PIMS - care poate fi determinat de virusuri.

Directorul medical al spitalului de Copii „Dr. Victor Gomoiu”, dr. Diana Ionescu, și șeful secției ATI, Dr. Livia Gabriela Vlădoiu, au susținut o conferință de presă, în curtea unității medicale, referitor la starea de sănătate a copilului, infectat cu virusul SARS-CoV-2, internat în acest moment la secția ATI a spitalului.

”Este vorba despre un copil de 9 ani și 11 luni, venit în spitalul nostru prin transfer de la Buzău, sâmbătă, în data de 12 septembrie, cu un diagnostic prezumtiv de meningoencefalită. A fost internat în cadrul spitalului nostru, a fost testat SARS COV 2 conform metodologiei în vigoare și care a fost diagnosticat ulterior de către medicii noștri cu un sindrom multisistemic inflamator asociat temporar infecției cu SARS COV 2. Se numește PIMS în literatura de specialitate”, afirmă medicul Diana Ionescu.  

Sindromul amintit poate să fie determinat și de alte virusuri, nu doar de SARS COV2. ”Având în vedere situația epidemiologică și ancheta epidemiologică efectuată pentru acest copil, acesta a fost diagnosticul pus de colegii mei din cadrul serviciului de ATI. (...) Copilul este în stare staționară spre bine”, adaugă medicul Diana Ionescu.

Livia Vlădoiu a declarat că starea de sănătate a copilului este stabilă, ”staționar spre bine”, dar îi sunt afectate toate organele, îndeosebi plămânii și inima. ”Absolut toate organele sunt afectate de această hiperinflamație. (...) Este dependent de oxigen, cu mască de oxigen cu flux continuu” dată de infecția cu SARS COV2”, mai precizează doctorița Vlădoiu. Potrivit cadrului medical, copilul nu a avut antecedente medicale.

Este primul caz de acest gen din țară. ”Este un sindrom foarte rar, chiar și în țările care au avut mii de copii infectați, acest sindrom, PIMS, este foarte rar. În Franța cred că au fost diagnosticați 17 copii, în Statele Unite - până-n 30 de copii”, a mai precizat Diana Ionescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel