Antrenamentul creierului, efect asupra sănătății. Terapeut: Toate emoțiile acestea: rușine, vinovăție sunt emoții ne mănâncă energiile. Automat va însemna boală

antrenamentul creierului - FOTO: Freepick
Antrenamentul creierului poate ține bolile departe. Specialiștii ne explică ce rol au emoțiile.

Antrenamentul creierului ne poate influența sănătatea, dar și starea psihică. Terapeutul Oana Berdilă a explicat în cadrul emisiunii Sfat de Sănătate de la Antena 3 cum funcționează creierul și ce rol are antrenamentul acestuia asupra întregului organism. 

”Neurocoaching-ul este antrenamentul creierului. "Ne antrenăm creierul. De ce? Pentru că creierul este sistemul central de comandă a tot ce se întâmplă în corpul nostru. El este cel care generează absolut fiecare celulă din corpul nostru, iar o funcționare corectă a lui poate să-ți dea starea de bine, de împlinire. 

Altfel, fie că vorbim de emoții negative, fie că vorbim de gânduri negative, înseamnă boală și înseamnă de fapt depresie" a explicat terapetul în cadrul rubricii Sfat de Sănătate.

Vezi și: Măcrișul, șase utilizări pentru diferite afecțiuni. Cum îl poți consuma

Trei zone ale creierului

Cu ajutorul antrenamentului creierului vă veți putea să vă îmbunătăți voința, motivația, concentrarea, memoria, emoțiile, imaginația, capacitatea de a învăța și multe altele. Cu această putere îmbunătățită a creierului, este foarte probabil să deveniți mult mai productivi. Veți putea avea performanțe mai bune ca angajat sau lider de afaceri.

"În primul rând trebuie să înțelegem că există cel puțin trei zone mari ale creierului. Adică vorbim de zona emoțională, acel creier limbic pe care-l au toate animalele și care au niște emoții, care se numesc afecte primare și acestea sunt frică, furie, căutare, sex. De asemenea, ideea de a ne juca și de a învăța prin joacă sau protecția.

Toate aceste emoții noi le căutăm instinctiv. Avem în plus față de animale un neocortex pe care ar fi bine să îl folosim în avantajul nostru. Dacă l-am folosit pentru a înțelege emoția, ne-am liniști. Noi nu facem asta de cele mai multe ori. Dacă, de exemplu, îmi doresc ceva și nu mi-a ieșit, mă supăr pe mine și spun că nu sunt suficient de bun.

Emoția este una de dezamăgire, de rușine, de furie. Toate emoțiile acestea: rușine, vinovăție sunt emoții care ne mănâncă pur și simplu energiile mitocondriale și automat va însemna boală sub orice formă. Iată de ce ideal este să vedem clar unde suntem, unde vrem să ajungem și ce ne dorim. Pentru că dacă rămânem în supraviețuire și nu ne folosim neo-contextul, nu putem fi creativi, nu mai putem învăța.

Avem nevoie de dopamină, dacă noi stăm în cortizol permanent, nu poți să ai și cortizol și dopamină, nu poți să ai cortizol și serotonină și fericire. Dacă tu clarifici unde ești, ce îți dorești, ce ai de lucrat și înțelegi să antrenezi și să lucrezi, poți să obții acel ceva prin auto-disciplină.

Atât timp cât vorbim de o combinație emoții-gânduri dintr-o zonă de neutralitate, atunci putem vorbi de a integra înăuntrul nostru valori. Cuvintele, ne pot însănătoși creierul. Pentru că dacă zi de zi repeți sunt un nimeni, asta vei atrage. Dar dacă spui sunt bine cu mine, iată vorbim de o altă energie. 

Dacă oamenii ar înțelege că acest prefrontal este, de fapt un cadou pe care l-au primit și chiar îl folosesc prin a-și crea viața pe care și-o doresc, multă lume ar fi mai fericită și toți am putea să intrăm în acea rețea de suflete", a mai spus Oana Berdilă.

Vezi și: Senzația de nod în gât, cauze și tratament. Are tendința de a recidiva și poate fi semn al mai multor boli

Ce este un antrenor al creierului

Un antrenor al creierului își ajută clienții să se auto-îmbunătățească folosind instrumente și exerciții bazate pe studii ale creierului uman. Scopul lor principal este de a ajuta oamenii să dobândească o mai bună înțelegere a modului în care funcționează creierul lor și să facă îmbunătățiri în acest sens, astfel încât să poată performa mai bine la sarcinile lor zilnice, potrivit Coaching Online.

Un antrenor al creierului va aplica cunoștințele din neuroștiințe în cadrul programelor lor de antrenament. Pentru a face acest lucru, ei trebuie să aibă o înțelegere mai profundă a structurii și proceselor creierului decât un antrenor de viață tradițional.

Vezi și: Iodura de potasiu. De ce persoanele peste 40 de ani nu pot lua. Farmacist: A venit și ne-a spus - știu de ce nu ne lasă și pe noi, că am trecut prin Cernobîl și suntem deja radiați

Lucruri de știut despre antrenamentul creierului

1. Împlinirea de sine este un instrument pe care trebuie să înveți să-l folosești. Este vorba despre a-ți exercita "mușchiul" de concentrare și atenție. La început trebuie să fii provocat să privești fluxul gândurilor, emoțiilor și modelelor obișnuite de comportament. Apoi, puteți începe să faceți ceva despre lucrurile pe care doriți să le schimbați.

2. Energia este un lucru real. Pe lângă explorarea impactului energiei asupra motivației și voinței, trebuie să recunoști că nu ești o mașinărie. Esti un sistem biologic care are nevoi, care atunci când sunt convertite sunt folosite pentru gândire, precum și pentru activitățile fizice mai evidente.

3. Cunoașterea de sine este un obiectiv nesfârșit. Este vital să știi ce știi, ce nu știi și ce trebuie să știi pentru a performa bine. Fără această capacitate de a te autoevalua și apoi de a acționa asupra lacunelor tale începi să exiști într-un vid intelectual. Nu aveți busolă sau hartă pentru a ști unde vă aflați sau în ce direcție ar trebui să mergeți, arată Constant Mentor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel