Anticorpii COVID-19 rezistă cel puțin patru luni, arată un mare studiul din Islanda
04 sep 2020, 14:00

Infecția COVID
Anticorpii dezvoltați în organism din cauza COVID-19 rezistă cel puțin patru luni arată un nou studiu realizat în Islanda, care a inclus probe colectate de la peste 30.000 de pacienți. 

În cadrul studiului despre anticorpii dezvoltați în urma COVID-19, publicat marți în New England Journal of Medicine (link direct studiu), cercetătorii au analizat probele de sânge colectate de la peste 30.000 de persoane din Islanda, puțin sub 10% din populația totală a micii țări nordice.

Printre acestea s-au numărat mai mult de 4.000 de persoane care fie au avut test pozitiv pentru noul coronavirus, SARS-CoV-2, fie au fost suspectate că ar fi fost expuse cuiva care fusese infectat. Probele au fost testate pentru mai multe tipuri diferite de anticorpi adaptate în mod specific virusului.

Autoritățile din Islanda au estimat că puțin sub 1% la sută din țară a contractat COVID-19 în timpul primului val al focarului de acolo, care în mare parte începuse să se stingă până la sfârșitul lunii aprilie. De asemenea, au estimat că mai mult de jumătate din cazuri au fost detectate prin teste de diagnostic anterioare. Și cel mai important, au descoperit că nivelul de anticorpi la acești supraviețuitori nu a scăzut în mod vizibil la patru luni după infecția inițială.

„Rezultatele noastre indică faptul că anticorpii antivirali împotriva SARS-CoV-2 nu au scăzut în decurs de 4 luni de la diagnostic”, au scris autorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Coșmarurile, asociate cu demența. Cine este mai predispus
Forma corpului, element pentru diagnosticarea unor boli. Femeile, în atenția medicilor

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?