Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Anticorpi umani cu celule de pui. Mai eficienți?
27 mai, 23:50
Cercetători japonezi au creat anticorpi umani cu celule de pui, cultivate în laborator, și susțin că ar fi mai eficienți.
Genetica

Un studiu japonez vorbește de un sistem ADLib, care poate genera anticorpi umani împotriva diferiților antigeni mai rapid decât metodele existente. Este opinia cercetătorului Hidetaka Seo de la Universitatea din Tokyo și primul autor al studiului. De regulă, în tehnicile standard, anticorpii individuali sunt identificați mai întâi și apoi produși printr-un proces lent și cu mai mulți pași care implică bacterii, celule animale sau, uneori, izolarea anticorpilor din sângele animalelor vaccinate sau infectate, și apoi modificarea acelor anticorpi animale pentru o utilizare sigură a omului.

”Acesta este primul caz al secvențelor de recombinare a genelor umane capabile să furnizeze biblioteci practice de anticorpi dezvoltate folosind celule aviare cultivate într-un laborator", a spus cercetătorul citat, într-un comunicat al Universității din Tokyo.

Oamenii de știință susțin că procesul dezvoltat de ei cu celule de pui cultivate în laborator este mult mai rapid decât metodele convenționale de generare a anticorpilor, care poate dura câteva luni.

Studiul, AICI.


Ştiri Recomandate

COVID-19: angajat al Ministerului Economiei, testat pozitiv
Spital important din țară, rămas fără acreditare
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri