Andreea Moldovan: Tulpina britanică, dominantă în această perioadă, nu este mai agresivă, ci mai contagioasă
11 Martie 2021, 10:59

Suntem la al treilea val al pandemiei, însă specialiștii spun că tulpina britanică, cea care este dominantă acum, nu este mai agresivă, ci doar mai contagioasă.  

Creșterea zilnică a numărului de cazuri de noi infecții COVID-19 ne conformă că suntem la debutul celui de-al treilea val al pandemiei, spun specialiștii. Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, spune, însă, că tulpina din Marea Britanie, aparent cea dominantă în acest al treilea val al pandemiei, nu este mai agresivă, ci este mai contagioasă și mai ușor transmisibilă, mai ales la vârstele mai mici și la tineri, comparativ cu tulpina care a circulat inițial. „Din punct de vedere al formelor clinice, există forme severe și cu aceste tulpini, dar nu este neapărat o diferență semnificativă față de ce am întâmpinat anterior”, a punctat Andreea Moldovan la Digi 24.

Întrebată despre cum ne pregătim pentru gestionarea celui de-al treilea val, ea a răspuns: „Dorim foarte mult să operaționalizăm accesul în terapie intensivă. De exemplu, în prezent există 20 la sută din pacienții din terapie intensivă intubați, restul încă nu sunt intubați sau nu au suport ventilator și atunci acolo este foarte important să avem un management corect al admisiei în terapie intensivă.”

Potrivit ei, în acest moment sunt 1.386 de paturi de terapie intensivă COVID.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?