Andreea Marin, alimentul la care a RENUNȚAT: Ține loc de pâine. Am pierdut şapte kilograme

Andreea Marin - Foto: Instagram Andreea Marin
Andreea Marin a dezvăluit cum a slăbit și care e alimentul care ține loc de pâine.

Andreea Marin este una dintre cele mai iubite şi apreciate vedete de televiziune şi a ajuns un model de urmat pentru multe femei, dat fiind numărul mare de urmăritori pe care-l are pe rețelele de socializare.

La cei 47 de ani pe care-i are, Andreea Marin arată foarte bine şi are o siluetă pe care multe femei şi-o doresc, dar puțini sunt cei care știu că aceasta a renunțat la un aliment pentru a sta bine la capitolul kilograme.

La fel ca în orice dietă, totul ține de sacrificii, pe care le-a făcut și Andreea Marin pentru a avea o siluetă de invidiat. Și ca în orice dietă, orice aliment la care renunți poate fi înlocuit de un altul mai sănătos.

Cu ce aliment a reușit Andreea Marin să slăbească

 

Vedeta TV povesteşte că ea consumă destul de des caș și nu ar putea să renunțe niciodată la el, deoarece o ajută foarte mult. De altfel, brânza este și cea care a înlocuit pâinea.

"Pot renunța la orice, nu există nu se poate. Dar nu aș vrea să renunț la brânză, un caș bun ține loc și de pâine și e pentru mine în capul listei preferințelor", a mărturisit Andreea Marin, potrivit spynews.ro.

Andreea Marin a mai spus că a renunțat și la dulciuri, pierzând astfel șapte kilograme. Ea consideră că nu există nu se poate și are foarte multă voință să facă orice își propune.

"Nu există nu se poate! M-am lăsat de dulciuri acum o lună şi jumătate şi am pierdut șapte kilograme. 

Şi să ştii că, dacă ţi s-ar spune într-o zi, de către un medic, Doamne fereşte, nu ne dorim asta, că ai o problemă de sănătate şi că rezultatul va fi bun doar dacă te laşi de dulciuri, imediat ai putea. 

Deci nu există nu se poate, există nu am destulă voinţă să fac asta. E o mare diferenţă", a continuat ea.

Cum a slăbit Andreea Marin șapte kilograme

 

Andreea Marin a declarat că a urmat o dietă cu ajutorul unui medic nutriționist și a ajutat-o extrem de mult să slăbească. De la începutul anului a reușit să elimine șapte kilograme.

"Eu am urmat o dietă cu ajutorul unui medic nutriţionist – nu indic nimănui să facă lucrurile de capul lui, după reţete din reviste, din ziare, din vecini, pentru că asta nu e o treabă sănătoasă – şi mi-a venit uimitor de uşor, pentru că doctorul mi-a dat exact ce mi se potriveşte mie şi, culmea, nu mi s-a mai părut greu. 

Şi am pierdut şapte kilograme. Acum, la începutul anului ăsta. Şi continui, nu mă las", a spus vedeta.

Dieta de vară. Ce să mănânci ca să slăbești RAPID. Bălănică: Fructele de sezon trebuie consumate rar

 

Extrem de multe persoane caută, în această perioadă, soluții de a slăbi cât mai repede. Sezonul cald vine în ajutorul lor, pentru că vara, kilogramele sunt mult mai ușor de dat jos, spun specialiștii. De asemenea, în acest anotimp ne ajută foarte mult și alimentele de sezon, care încurajează pierderea rapidă a kilogramelor în plus, dacă știm cum să le consumăm și cum să le combinăm. Dr. Florin Ioan Bălănică, doctorand în endocrinologie al Universității de Farmacie Carol Davila din București și Fondator al metodei Dr. Bălănică, a dezvăluit în exclusivitate pentru Spectacola cum arată meniul perfect de dietă și cum putem obține rezultatele dorite într-un timp cât mai scurt.

”Pentru ca oamenii să aibă reușită pe termen lung în ceea ce-și doresc ar trebui să se gândească puțin mai serios la ideea de dietă. Din păcate, peste 90% din piața serviciilor medicale de nutriție din România și nu numai este reprezentată de diete. Pe de cealaltă parte, există medicina nutrițională, adică terapia unei patologii prin nutriție. Orice exces ponderal este o boală. Nu înseamnă numai 2-3 kilograme în plus și eventual o problemă de estetică”, a  declarat Dr. Florin Ioan Bălănică, pentru Spectacola.

Hidratarea, primul pas important în orice dietă

Înainte să vorbim despre alimentele pe care ar trebui să le consumăm în această perioadă, medicul specialist spune că în orice dietă este extrem de esențială hidratarea.

”Căldura presupune o accelerare metabolică. Suntem activi, dinamici, ziua este mai lungă, implicit, din cauza căldurii transpirăm excesiv și trebuie să ne alimentăm și să ne hidratăm într-un mod specific. Mai întâi de toate, hidratarea. 2 litri de apă maxim pe zi, întrucât restul de lichide le luăm din alimente, fie că discutăm despre fructe, legume, chiar și carnea are un procent de apă.

Apoi, discutăm despre alimente care sunt ușor digerabile. Principiul digestibilității nu există în diete, el există numai în medicina nutrițională. Digestibilitate înseamnă că ceea ce consumi trebuie să se digere ușor. Următorul principiu ar fi sinergia nutrițională, adică alimentele din farfurie să se potențeze unul pe celălalt, în favoarea persoanei respective sau a pacientului”, a mai spus specialistul.

Cum trebuie să arate meniul pentru micul dejun

Dr. Florin Bălănică ne-a dat, pentru început, câteva sugestii pentru masa de dimineață. Tot aici, acesta trage și  un semnal de alarmă asupra consumului excesiv de fructe, care nu este deloc recomandat,  când suntem la dietă.

”Cum ar arăta un meniu care este potrivit în această perioadă? Micul dejun poate să fie iaurt sau lapte de migdale fără zahăr cu cereale integrale. Eu prefer fulgii de hrișcă, sunt bogați în proteine și fibre și nu au gluten. Sigur că aici contează și proporționalitatea. Iaurt, lapte de migdale versus cereale, în funcție de obiectivul pe care fiecare persoană în parte îl are. Nu putem să mâncăm la fel dacă suntem subponderali, supraponderali, obezi.

O altă variantă de mic dejun o reprezintă fructele. Cele de sezon pot fi consumate rar și în cantitate mică, adică cât încape într-o palmă, rar însemnând o dată sau de două ori pe săptămână și ar fi bine nu în zile consecutive. Fructele de sezon sunt foarte bogate în zaharuri, în fructoză, și atunci discutăm de o formă de zahăr cu metabolizare dificilă, întrucât din glucoză facem trigliceride cu o formă de grăsimi. Ce recomand pacienților sunt fructele de pădure: afinele, căpșuni, mure, căpșunile sunt și ele spre finalul de sezon și de import kiwi sau ananas. 

O altă formă de mic dejun o reprezintă lactatele degresate, cum ar fi brânza slabă în combinație cu legume de sezon. Brânză slabă însemnând brânză de vaci sau pernuțe de brânză cu smântână, care sunt foarte gustoase și potrivite într-o combinație cu ceapă verde, mărar, cu pătrunjel și alte salate.”, a spus Dr. Florin Bălănică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel