Generația Z și tinerii Millennials...
Andreea Bălan se menține într-o formă fizică excepțională, având aceeași greutate de ani de zile. Mai mult, nici cele două sarcini nu au afectat-o deloc pe vedeta care a avut întotdeauna o siluetă ca trasă prin inel.
În timp ce unele femei și-ar dori să aibă corpul de invidiat al artistei, alte persoane i-au spus acesteia că ar trebui să mai pună câteva kilograme în plus, pentru că este prea slabă. Așadar, Andreea Bălan a ascultat întocmai sfatul primit de la fanii săi, motiv pentru care a început să mănânce mai multe... dulciuri.
Vedeta spune că are o slăbiciune pentru deserturi, iar, în spirit de glumă, a spus că acesta este modul inedit prin care reușește să se mențină într-o formă atât de excepțională.
”Tot mi-ați scris să mă mai îngraș… Iată că v-am ascultat. Biscuiții cu gem sunt nelipsiți de la miezul nopții. Niciodată nu refuz o prăjitură bună și așa îmi mențin silueta, cu prăjituri, ciocolată și… cu multă apă, mult sport (o oră zilnic), mult dans (de trei ori pe săptămână), masaj (de trei ori pe săptămână) plus alte activități cu efort intens.
Nu-mi refuz nicio plăcere, dar știu să compensez”, a povestit artista, potrivit impact.ro, citează Spectacola.
Scăderea involuntară în greutate, dacă este semnificativă sau persistentă, poate fi un semn al unei probleme medicale. Este firească scăderea în greutate după stresul cauzat de diferite schimbări, loc de muncă, locuință, sau pierderea unei persoane dragi, însă dacă aceasta se întâmplă fără vreun efort sau fără vreun motiv cunoscut, mai mult, este scăderea este persistentă, trebuie luate câteva măsuri.
Pentru a vă îngrașa aveți la dispoziție câteva soluții: dieta hipercalorică, administrarea de suplimente de minerale și vitamine, tonice digestive. În cazul în care nici așa nu reușiți să puneți măcar puțin din greutatea pierdută, mai mult, aceasta continuă să scadă, cel mai bine este să mergeți la un control medical, pentru stabilirea cauzei, dacă aceasta este una medicală. Majoritatea medicilor susțin că se impune o evaluare medicală dacă se pierde peste 5% din greutate , în decursul a 6-12 luni.
Este cunoscut faptul că greutatea este influențată de aportul caloric, de nivelul de activitate fizică sau de starea de sănătate, precum și de vârstă, astfel că o analiză în privința scăderii în greutate trebuie făcută prin prisma tuturor acestor factori.
Cauzele posibile ale pierderii inexplicabile în greutate
- abuzul de substanțe toxice (alcool, substanțe ilegale)
- boala Addison (insuficiență suprarenală)
- boala celiacă
- boala Chron
- boala Parkinson
- boala obstructivă pulmonară cronic (BOPC)
- cancer
- colită ulcerativă
- demență
- depresie
- diabet
- hipercalcemie
- hipertiroidism
- hipotiroidism
- HIV/SIDA
- insuficiență cardiacă
- medicamente
- modificări în dietă sau apetit alimentar
- probleme dentare
- tuberculoza
- tulburare de alimentatie: anorexie, bulimie
- tulburări de gust
- tulburări de miros
- ulcer peptic, notează Mayo Clinic.
Pentru a vă îngrășa aveți la dispoziție câteva soluții: dieta hipercalorică, administrarea de suplimente de minerale și vitamine, tonice digestive. În cazul în care nici așa nu reușiți să puneți măcar puțin din greutatea pierdută, mai mult, aceasta continuă să scadă, cel mai bine este să mergeți la un control medical, pentru stabilirea cauzei, dacă aceasta este una medicală.
Farfuria noastră este proporționată în funcție de scopul pe care îl dăm alimentației: să ne menținem într-o greutate ideală, să slăbim sau chiar să ne îngrășăm, căci, da sunt și astfel de persoane, care face eforturi mari pentru a pune câteva grame pe ele.
Potrivit nutriționistului Mihaela Bilic, nutrienții care fac diferența între cele trei ”farfurii” sunt cei din categoria carbohidraților. Într-o postare făcută pe Facebook, Mihaela Bilic a explicat foarte plastic cum trebuie să arate farfuria ideală pentru fiecare dintre cele trei situații menționate. (...)
Cum arată farfuria ideală
”Cum arată farfuria ideală: jumătate conține legume (50%), un sfert conține proteine (carne/ pește/ ou) și un sfert (25%) făinoase/amidon.
Cum arată farfuria de slăbit: făinoasele dispar cu desăvârșire.
Ce se întâmplă dacă procentul de amidon depășește 25% din farfurie? Atunci aceea va fi o farfurie de îngrășat”, a continuat nutriționistul, lansând în același timp și o provocare pentru cei care o urmăresc în social media. Citește mai departe AICI.
Vezi și: Care sunt cele mai PUTERNICE alimente. Alungulesei, despre cum să NU mâncăm pe fond de STRES
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Alimentația în sezonul rece poate fi...