Anchetă la Spitalul din Târgoviște după moartea unui bebeluș. Părinții fac acuzații grave

Sala de nașteri și terapia intensivă neonatală vor fi închise pentru igienizare
Anchetă la Spitalul Județean din Târgoviște după ce un bebeluș născut prematur, care avea aproape o lună, a murit miercuri seară după ce i s-a făcut a doua transfuzie de sânge. Tatăl bebelușului a reclamat la poliție moartea suspectă. Conducerea spitalului face propria anchetă.

Părinții unui bebeluș născut prematur la Spitalul din Târgoviște, care avea doar trei săptămâni, îi acuză pe medici și pe asistente că i-ar fi făcut o a doua transfuzie de sânge celui mic, dar că pe durata procesului l-ar fi lăsat nesupravegheat. Drept urmare, micuțul ar fi intrat în șoc. Cei acuzați susțin însă că băiețelul, născut prematur, avea multiple probleme de sănătate.

Spitalul a început totuși o anchetă pentru a se stabili cu exactitate dacă au fost respectate toate procedurile în acest caz, anunță Pro TV.

Copilul s-a născut pe 13 decembrie, după doar șapte luni de sarcină. Pentru că s-a născut prematur, mama și bebelușul au rămas internați în spital. Miercuri, copilului i s-a făcut o transfuzie de sânge, iar femeia susține că în tot acest timp ar fi fost lăsat singur de medici și de asistente.

Părinții spun că nu l-a supravegheat nimeni

Mihaela, mama copilului decedat, a declarat pentru ProTV: „Nu a fost văzut, nu a fost nimeni lângă el să vadă că sângele nu îi primește. Lăsat singur, 3 ore... copilul plângea, m-am dus după ele, nu au venit imediat la copil”.

Plângea, agitat, aparatul de la incubator arăta că pulsul era scăzut. Copilul era galben, inconștient... La reanimare, într-o jumătate de oră a ieșit și ne-a spus că e decedat...”, a declarat Nicolae, tatăl copilului decedat, pentru ProTV. 

Potrivit rudelor, până să i se facă transfuzia, bebelușul nu dădea semne că s-ar simți rău. Tatăl bebelușului a reclamat la poliție moartea suspectă.

Conducerea Spitalului Județean Târgoviște a declanșat de urgență o anchetă. Comisia de disciplină va lua declarații de la toate cadrele medicale implicate în a cest caz. Cu toții așteaptă însă rezultatul necropsiei pentru a stabili cu exactitate din ce cauză a murit copilul.

Născut prematur și cu multiple afecțiuni

S-a născut prematur, cu multiple afecțiuni. Copilul s-a născut cu 1,1 kilograme. El prezența risc letal de la naștere, lucru de care a fost înștiințată familia”, a declarat, pentru sursa citată, Claudiu Dumitrescu, managerul SJU Târgoviște.

Părinții copilului au fost deja audiați de polițiști, iar acum anchetatorii vor sta de vorbă și cu medicii și cu asistentele care au avut în grijă bebelușul. Familia vrea să reclame situația și la Colegiul Medicilor, iar dacă rezultatul necropsiei va arăta că este vorba despre o culpă medicală, vor să ajungă chiar și în instanță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel