Ana Măiță: vaccinarea este cea mai de succes măsură de sănătate publică după asigurarea apei potabile

Ana Măiță, președintele Asociației Mame pentru Mame
Ana Măiță, președintele Asociației Mame pentru Mame, a vorbit la Interviurile DC Medical despre importanța vaccinări și despre pericolul la care suntem expuși cu toții prin ingrorarea prevenției.

Activistă cunoscută în protecția mamei și copilului, Ana Măiță, președintele Asociației Mame pentru Mame, este o promotoare a vaccinării, a prevenției, a educație pentru sănătate și a asistenței sociale pentru mamele și copiii aflați în nevoie.

Realizatorul emisiunii Interviurile DC Medical, Val Vâlcu, și invitata sa, Ana Măiță, au dezbătut problema acută a lipsei prevenției, mai exact scăderea ratei vaccinării și consecințele dramatice ale acesteia, pornind de un caz extrem de grav, în desfășurare la Iași, unde un bebeluș se zbate între viață și moarte după ce a luat rujeolă de la mama sa, care nu era vaccinată. În urmă cu 20 și ceva de ani, femeia a sărit etapa vaccinării.

"Este un caz care ne reamintește ce se poate întâmpla atunci când nu facem prevenția așa cum trebuie făcută.
Vaccinându-i pe toți cei care se califică medical pentru vaccinare reamintește că acea listă de 60 plus de copii care au murit din pricina rujeolei în România poate oricând să fie lungită", a spus Ana Măiță.

Ana Măiță a vorbit și despre Legea vaccinării, uitată în sertarele de la Camera Deputaților, despre problemele cu care se confruntă medicii și voluntarii care promovează vaccinarea.

"Vedem un stat insular precum Samoa în care se declară stare de urgență națională cu niște zguduieli serioase ale Guvernului în momentul în care 60 de copii mor din pricina rujeolei iar în România, stat membru al Uniunii Europene, după ce mai mult de 60 de copii au pierit din pricina unei boli prevenibile prin vaccinare, legea vaccinării este lăsată într-un sertar. Avem un nou ministru căruia îi dorim putere de muncă pentru că are o misiune grea dar de la care așteptăm declarații ferme și încurajatoare despre poziția sa în legătură cu legea vaccinării, pe care îl așteptămsă o sprijine cu toată puterea, atât în fața comisiei de sănătate de la Camera Deputaților cât și public, pentru că asta așteptăm, asta așteaptă medicii vaccinatori, un mesaj de suport, de susținere, pentru munca lor.
Noi, activiștii din zona ONG-urilor, facem asta de mulți ani și vrem să avem un far, o luminiță la capătul tunelului, prin mesaje ferme, puternice, clare, de suport, din zona Ministerului Sănătății", a explicat activista.

 

"Vrem o țară ca afară"

Ana Măiță a explicat și aplicabilitatea sintagmei "o țară ca afară" și percolul din spatele informațiilor eronate. Potrivit acesteia, oamenii trebuie sa aibă încredere în medici și în recomandările avizate în ceea ce privește vaccinarea.

"Mulți dintre noi nu înțelegem că afară, obligațiile statului căt și ale cetățenilor sunt foarte bine conturate și sunt luate în serios.
În momentul în care dorim să ne bucurăm de o stare de sănătate bună noi și copiii noștri, trebuie să înțelegem că lucrul acesta vine începând cu prevenția, că odată vaccinat, acesta nu te apără numai pe tine și pe copilul tău de boli prevenibile letale, dar îi apără și pe cei din jur.
E foarte ispititor să credem tot ceea ce citim pe internet, care poate este scris într un discurs extrem de convingător dar care nu are o bază științifică. Ar trebui să avem încredere în medici noștri, în recomandările forurilor internaționale, până la urmă organizația mondială a sănătății a spus că imunizarea, deci vaccinarea este cea mai de succes măsură de Sănătate Publică după asigurarea apei potabile. Vă dați seama câte sute de milioane de vieți au fost salvate de la boală și chiar de la moarte prin vaccinare", a mai spus aceasta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel