Amenzi de circa 79.000 de lei date de DSP Suceava

Alimente
În urma controalelor la unități, DSP Suceava a aplicat 17 amenzi în valoare de circa 79.000 de lei.

Amenzi, DSP Suceava. În noiembrie, reprezentanţii serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava au efectuat controale în cadrul unor acţiuni tematice, au desfăşurat acţiuni de îndrumare şi consultanţă, au verificat sesizările primite, au participat la acţiuni comune cu alte autorităţi.

La obiectivele din categoria nonaliment, inspectorii DSP Suceava au făcut 570 controale. Pentru neconformităţile constatate au aplicat 17 amenzi în valoare totală de 63.200 lei. Motivele acordării amenzile: neefectuarea operaţiunilor de dezinfecţie a apei pentru îndeplinirea condiţiilor de potabilitate, nerespectarea distanţei minime de amplasare a adăposturilor de animale şi a modului de colectare a deşeurilor zootehnice, lipsa luării măsurilor de evitare a propagării de zgomot, vibraţii şi pulberi, pentru nerespectarea normelor privind curăţarea, dezinfecţia şi sterilizarea instrumentarului utilizat în saloanele de înfrumuseţare, pentru utilizarea de produse cosmetice şi produse biocide cu termen de valabilitate expirate. La două unităţi le-a fost suspendată activitatea pentru nerespectarea distanţei de amplasare şi pentru lipsa documentelor de reglementare sanitară. Au fost retrase de la utilizare 38 de produse cosmetice cu termen de valabilitate depăşit, potrivit unui comunicat dat de DSP Suceava.

La inspecțiile la firmele ce nu comercializează alimente, inspectorii au verificat: 3 obiective din categoria alimentare cu apă, 4 obiective turistice, 13 unităţi de mediu (din care 9 zone de locuit) 14 unităţi de desfacere produse cosmetice, 52 cabinete de înfrumuseţare, 244 utilizatori profesionali de produse biocide, 16 unităţi de învăţământ, 15 cabinete medicină de familie, 15 cabinete medicale ambulatorii, 21 cabinete stomatologice, 4 laboratoare de analize medicale, 3 laboratoare de imagistică medicală, un centru de permanenţă, 11 unităţi din categoria serviciului de ambulanţă, 2 unităţi de turism balnear, o unitate de îngrijiri medicale la domiciliu, 4 unităţi de asistenţă medico-socială, 7 unităţi socio-medicale pentru vârstnici, 2 laboratoare de tehnică dentară, un cabinet de optică medicală.

Amenzi, DSP Suceava. 153 de unități alimentare verificate

La obiectivele din categoria aliment, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Judeţene Suceava au efectuat 153 controale: 15 la producători şi ambalatori, 2 la distribuitori şi transportatori, 86 la retaileri, 46 la unităţi din sectorul servicii alimentare, 4 la producătorii primari de produse alimentare care vând direct consumatorului final. Și au aplicat 11 amenzi în valoare totală de 25.400 lei. Motivele: neasigurarea înregistrării temperaturii în spaţiile frigorifice, nemarcarea vizibilă a suprafeţelor de lucru, ustensilelor şi a spaţiilor frigorifice pentru identificarea scopului de folosire pe tipuri de alimente, neasigurarea dotării şi aprovizionării cu materiale specifice curăţeniei şi dezinfecţiei, pentru neetichetarea produselor alimentare, aditivilor, coloranţilor, suplimentelor alimentare, în conformitate cu normele în vigoare, neefectuarea operaţiunilor de curăţenie a locului de muncă, a utilajelor şi ustensilelor utilizate, pentru neconformităţi constatate privind exploatarea, îmbutelierea şi comercializarea produselor din categoria apelor minerale. Ca măsură complementară a fost suspendată activitatea unei unităţi din categoria "producători şi ambalatori".

În ce privește chioşcurile mixte care funcţionează în incinta școlilor au fost retrase de la comercializare 25,85 kg şi 151,18 litri de produse alimentare. S-a dispus unui distribuitor retragerea de la comercializare a unor produse alimentare în cantitate de 1.054,4 kg pentru neetichetarea acestora în conformitate cu normele în vigoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel