Amestecă ulei de ricin cu bicarbonat de sodiu. Trucul magic pentru sănătate

Amestecă ulei de ricin cu bicarbonatul de sodiu. Foto: Freepick @zarinalukash
De ce să amesteci ulei de ricin cu bicarbonat de sodiu. Rezultatele uimitoare pentru sănătate.  

Compus din acid ricinoleic (85%), uleiul de ricin a fost întotdeauna cunoscut pentru proprietățile sale laxative puternice. Datorită acestui ulei vegetal, cu o textură vâscoasă, îți poți lua rămas bun de la problemele de constipație.

Zeci de ani, uleiul de ricin a fost folosit exclusiv ca laxativ natural. Dar, de-a lungul timpului, oamenii și-au dat seama că acest ulei are multe alte beneficii pentru organism. În special, uleiul de ricin poate reduce imperfecțiunile pielii. În plus, luptă împotriva căderii părului.

Părul lung va avea volum dacă știi aceste trucuri simple

Prin urmare, uleiul de ricin a câștigat un loc de cinste printre produsele cosmetice naturale. Dar, ce s-ar întâmpla dacă vei combina uleiul de ricin cu celebrul bicarbonat de sodiu?

Datorită proprietăților lor benefice, rezultatele pe piele vor fi uimitoare!  Bicarbonatul de sodiu este ingredientul emblematic, folosit de bunicile noastre în diferite scopuri. Și, iată, că și în prezent, bicarbonatul de sodiul este folosit de majoritatea gospodinelor.

Bicarbonatul de sodiu conține elemente antibacteriene, antiseptice și alcaline. Utilizările sale sunt așadar foarte versatile și diversificate, fiind folosit în bucătărie, pentru dezinfectarea și curățarea casei, dar și în domeniul frumuseții. Ca bonus, bicarbonatul este natural și biodegradabil, fără cel mai mic risc de efecte secundare.

Cu ce să te dai pe mâini ca să nu-ți crape pielea iarna. Sfaturi simple pe care trebuie să le știi

Uleiul de ricin și bicarbonatul de sodiu sunt, astfel, ingrediente naturale remarcabile pentru îngrijirea pielii. Datorită proprietăților medicinale, pasta făcută din cele două ingrediente este excelentă pentru tratarea diverselor probleme ale pielii.

Originar din Africa tropicală, ricinul este o plantă erbacee, cultivată în întreaga lume. Încă din Antichitate, uleiul de ricin era considerat o adevărată comoară a frumuseții și se aplica sub formă de balsam sau unguent. Legendele spun că era elixirul preferat al Cleopatrei, care îl folosea des și pentru ten. 

În Evul Mediu, uleiul de ricin era folosit, în mod regulat, pentru a trata problemele pielii. Pe lângă înfrumusețarea pielii, datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antibacteriene, este foarte util în tratarea diferitelor infecții.

În prezent, uleiul de ricin este folosit în domeniul cosmeticii. Potrivit specialiștilor, acest ulei are efecte miraculoase asupra inflamațiilor pielii, precum cele provocate de arsurile solare. Ca să nu mai vorbim de faptul că uleiul de ricin reduce semnificativ acneea. De obicei, uleiurile nu sunt recomandate în tratarea acneei, deoarece înfundă porii, dar acidul ricinoleic, conținut în ricin, ucide bacteriile care provoacă coșurile. Astfel, tenul va fi  purificat și hidratat în profunzime.

Măștile cu dovleac pentru ten și păr au zeci de beneficii. Profită de această legumă a toamnei

Și asta nu este tot. Uleiul de ricin este foarte recomandat pentru reducerea vergeturilor, a  ridurilor și a petelor întunecate de pe ten, pentru dezinfectarea rănilor și calmarea mâncărimii. În cele din urmă, acest ulei tratează infecțiile scalpului, limitează căderea părului și stimulează regenerarea părului.

De ce trebuie să amesteci uleiul de ricin cu bicarbonat de sodiu?  

Dincolo de efectele benefice ale celor două ingrediente folosite separat, uleiul de ricin și  bicarbonatul de sodiu  pot vindeca multe afecțiuni, datorită puterii nutrienților lor. Este astfel o combinație dovedită pentru a menține pielea sănătoasă și strălucitoare.

Combinația dintre ulei de ricin și bicarbonat poate calma durerea și mâncărimea, provocate de mușcăturile insectelor. Va acționa și asupra pielii, tratând diferite alergi. Chiar și ciuperca unghiilor va fi tratată eficient.

Acest amestec este foarte util pentru albirea pielii și eliminarea petelor pigmentare. De asemenea, accelerează căderea părului, dacă amestecul este aplicat pe calp și ținut 30 de minute.

Gelatina stimulează creșterea părului și repară vârfurile despicate. Iată cum se folosește

Combinate împreună, uleiul de ricin și bicarbonatul de sodiu vor elimina negii în 30 de zile. Și asta, datorită proprietăților corozive ale acidului ricinoleic, dar și virtuților antiseptice ale bicarbonatului.

Pentru a elimina un neg de pe deget, amestecă bicarbonatul de sodiu cu apă.  Curăță zona de tratat cu această soluție. Apoi, încălzește uleiul de ricin (presat la rece) și înmoaie o compresă pe care o vei aplica pe zonă afectată. Folosește o folie de plastic pentru a înveli zona.

Apoi, încălzește zona în care se afla negul cu o sticlă cu apă fierbinte, pe care o vei acoperi cu un prosop de bumbac pentru mai mult confort. Lasă  să acționeze o oră înainte de a clăti din nou cu amestecul de apă și bicarbonat. Repetă procedura în fiecare zi. Și după câteva săptămâni, cu siguranță vei scăpa de neg. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Masca de argilă: 6 beneficii minune pentru ten

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel