Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ambulanța, solicitată mai mult în zilele călduroase
14 aug, 14:15
Ambulanța a fost solicitată mai mult în ultimele zile, în care temperaturile au urcat foarte mult. Bătrânii cu afecțiuni cronice au fost cei mai afectați.
Ambulanță

Solicitările la Ambulanță în județul Teleorman au crescut semnificativ în ultimele zile, care au fost caniculare. Potrivit agerpres.ro, cei mai mulți care au cerut ajutor au fost cu afecțiuni cardiovasculare, hipertensiune arterială sau afecţiuni psihice.
„În ultimele două zile am avut un număr de 406 solicitări. Numai luni au fost fost înregistrate 233, ceea ce înseamnă o creştere cu peste 50 de procente faţă o zi obişnuită în care avem 140-150 de solicitări", a declarat managerul SAJ Teleorman, Cristian Popescu.

Bătrânii, ce mai afectați

Potrivit acestuia, s-a constatat o creştere semnificativă a solicitărilor venite din partea pacienţilor cu afecţiuni cardiovasculare şi hipertensiune arterială, cu vârste cuprinse între 50 şi 70 de ani, din mediul rural.

De asemenea, un număr mai mare de solicitări s-a înregistrat şi din partea persoanelor cu afecţiuni psihice, 13 pacienţi fiind transportaţi de ambulanţe la Spitalul de Psihiatrie Poroschia.

Nu au fost înregistrate solicitări pentru persoane căzute în stradă din cauza căldurii, însă au fost 11 solicitări pentru pacienţi cu lipotimii la care a intervenit SAJ.
Miercuri, până la orele prânzului, la SAJ Teleorman s-au înregistrat peste 50 de solicitări.


Ştiri Recomandate

Diabetul, factor de risc major la infecții pulmonare severe
Femeie cu arsuri superficiale pe față și mâini, după o explozie de gaze
Mai multe lactate, mai mare riscul de cancer de prostată
Transplant. Trei vieți salvate de o copilă de doar 7 ani, de Moș Nicolae
Antibiotice, prescrise zilnic la 45% dintre pacienții români
Împiedică aspirina creșterea anevrismului?
Deratizare la un bloc din Suceava. Un cuplu a ajuns la spital
REZIDENȚIAT 2019. Mesajul emoționant al unui medic către viitorii rezidenți
Comentarii