Alzheimer se dezvoltă mai repede la femei decât la bărbați
29 Martie, 10:06

Boala Alzheimer pare să progreseze mai repede la femei decât la bărbați, susține un studiu recent.

Cercetători de la Universitatea Lund, Suedia, susțin că proteina tau se acumulează la o rată mai mare la femei decât la bărbați și că la reprezentantele sexului frumos Alzheimer se dezvoltă mai repede.

Bărbații și femeile sunt afectați în mod egal de primele etape ale bolii Alzheimer, iar studiul suedezilor nu a arătat nicio diferență în acumularea de beta-amiloid. Disfuncția memoriei apare mai târziu, când proteina tau începe să se acumuleze. Mai multe femei decât bărbați sunt afectate de probleme de memorie cauzate de Alzheimer și cercetătorii au descoperit o rată mai mare de acumulare la femei. „Ratele de acumulare Tau variază foarte mult între indivizii de același sex, dar în lobul temporal, care este afectat de boala Alzheimer, am constatat o rată de acumulare cu 75% mai mare la femei ca grup comparativ cu bărbații”, susține Ruben Smith, primul autor a studiului.

Cercetătorii mai amintesc că acumularea de tau este mai rapidă la pacienții care au deja o acumulare patologică de beta-amiloid și se află în faza incipientă a bolii. Și că descoperirea că rata de acumulare a tau este mai mare la femei a rămas chiar și după ajustarea în funcție de vârstă și nivelurile de tau pe care le aveau la început.

Studiul nu a analizat motivele care duc la rata mai mare de acumulare a tau la femei. "Studiul nostru indică cu tărie că răspândirea mai rapidă a tau face femeile mai predispuse să dezvolte demență din cauza patologiei Alzheimer în comparație cu bărbații. Studiile experimentale viitoare vor fi importante pentru a înțelege motivele care stau la baza acestui lucru", concluzionează profesorul Oskar Hansson, arată un comunicat al universității citate.

Studiul științific, AICI.

Ştiri Recomandate

Cum puteți scăpa de stresul organizării unei călătorii?
Menta, plantă-remediu natural pentru multe afecțiuni
DOXEPINUM - prospect
ETOMIDATUM – prospect
CIPROFLOXACINUM - prospect
Vitamina C: plante care pot înlocui pastilele
Cancerul de piele: 14 strategii să-l eviți
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri