Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Bariera hemato-encefalică limitează multe medicamente potențial eficiente, prin urmare oamenii de știință de la Universitatea West Virginia Rockefeller, condusă de neurochirurgul Ali Rezai, au testat un tratament inovativ într-un studiu clinic de fază II deschiînd această barieră.
Studiul a urmărit să evalueze dacă ultrasunetele focalizate ar putea reduce cantitatea de placă de amiloid și declinul general al cognitivului în hipocampul pacienților cu Alzheimer.
În timpul acestui studiu, medicii au injectat bule microscopice în sângele pacientului. Când bulele sunt expuse la ultrasunete focalizate, provoacă temporar bariera hematoencefalică să se deschidă la partea specifică a creierului vizat.
"Sunt convins că deschiderea cu ultrasunete a barierei hemato-encefalice se va dovedi a fi o opțiune valoroasă de tratament pentru pacienții cu Alzheimer precoce", a declarat dr. Ali Rezai.
Tratamentul nou, care implică intervenții fără incizie reprezintă un potențial următor pas important în tratamentul bolii Alzheimer. Potrivit Health Imaging.com vor dura mai mulți ani până să fie evaluate beneficiile potențiale ale acestui prim tratament și ale tratamentului ulterior.
Prima pacientă care a beneficiat de această procedură este o asistentă de 61 de ani, cu stadiu incipient de Alzheimer, care a trebuit să înceteze să mai muncească din cauza pierderii de memorie pe termen scurt indusă de boală. În această procedură cu ultrasunete, care a durat trei ore, ea a fost supusă examinărilor RMN și a focalizat ultrasunetele hipocampului. Rezultatele demonstrează că bariera hemato-encefalică a fost deschisă în siguranță și cu succes. După procedură, pacienta s-a dus acasă.
În prezent, nu există tratament cunoscut care să poată opri sau inversa progresul bolii Alzheimer, care afectează 5,4 milioane de americani. Însă poate fi depistată din timp. Recent cercetătorii din California au publicat un studiu prin care demonstrează că Boala Alzheimer ar putea fi prezisă cu 6 ani înainte de diagnosticare, cu ajutorul unei tomografii cu emisie de pozitroni (PET), care are o sensibilitate de 100 la sută. Citește mai multe aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...