Alte efecte ale pandemiei COVID: probleme majore de sănătate mintală în Franța

Un sondaj realizat în Franța arată că 13% dintre respondenți cu manifestat semne de depresie din pricina pandemiei COVID.

Deşi numărul cazurilor de COVID-19 se stabilizează în Franţa, efectele pandemiei provoacă în continuare probleme majore de sănătate mintală în rândul populaţiei, potrivit unui sondaj recent. Circa 13% dintre persoanele care au participat la sondaj au arătat semne de depresie, în timp ce 19% suferă de anxietate, iar 59% de tulburări de somn, au anunţat vineri autorităţile sanitare franceze. Circa 9% dintre cei intervievaţi s-au confruntat cu gânduri suicidare.

Cu toate acestea, proporţia persoanelor cu tulburări de somn şi depresie a scăzut în comparaţie cu un sondaj similar realizat în aprilie. Per ansamblu, 80% dintre participanţi s-au declarat mulţumiţi de calitatea vieţii, o scădere de 4% de la începutul pandemiei. Rata noilor infectări a încetinit în Franţa cu excepţia teritoriilor de peste mări, unde numărul cazurilor este în creştere. În Guadelupa şi Martinica, clinicile sunt supraaglomerate, iar numărul deceselor este în creştere, potrivit autorităţilor.

Un procent de 69,5% dintre francezi au primit cel puţin o doză dintr-un vaccin anti-COVID-19, iar 59,3% sunt vaccinaţi cu schema completă. Ratele de vaccinare continuă să crească în rândul personalului din spitale şi centrelor de îngrijire, care riscă să-şi piardă locul de muncă dacă nu se vaccinează. Sâmbătă, în Franţa sunt aşteptate demonstraţii împotriva măsurilor mai stricte împotriva coronavirusului pentru cel de-al şaselea weekend consecutiv. Sâmbătă trecută, circa 215.000 de persoane au participat la proteste pe tot teritoriul ţării, ceva mai puţini decât în săptămâna anterioară.

În afara vaccinării obligatorii, protestatarii contestă aşa numitul paşaport de sănătate, care conţine dovada vaccinării, trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test şi este necesar pentru accesul în cafenele, restaurante şi centre de cumpărături, precum şi la călătoria cu avionul sau cu trenul pe distanţe lungi, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel