Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Dieteticianul Garima Goyal dezvăluie că ceea ce contează în egală măsură, pe lângă o dietă echilibrată, este felul în care mănânci. Acest factor este adesea trecut cu vederea de majoritatea oamenilor, dar poate schimba literalmente aspectul nutrițional al alimentelor noastre.
Există anumite alimente care se completează reciproc și ar trebui să fie întotdeauna consumate împreună, în timp ce unele necesită o distanță adecvată între ele.
Iată câteva trucuri pe care trebuie să le șii, pentru a obține o nutriție maximă dintr-o dietă echilibrată!
Fier și vitamina C
Vitamina C ajută la o mai bună absorbție a fierului pe care îl obțineți, în special din fierul non-hem pe care îl obțineți din surse vegetale. Doar 40% din fierul din hrana vegetală este absorbit în organismul nostru, iar vitamina C dublează sau chiar triplează biodisponibilitatea.
Așadar, încercați să combinați alimente bogate în fier, cum ar fi legumele cu frunze verzi, năut, bajra cu alimente bogate în vitamina C, cum ar fi lămâia sau fructe precum Guava!
Calciu si Vitamina D
Aceasta este o altă combinație importntă. Calciul își va atinge potențialul maxim doar în prezența Vitaminei D, care ajută la absorbția, transportul și depunerea calciului în oase și dinți. Consumă surse de lactate fortificate, Tofu, Soia, Ciuperci pentru Vitamina D și Calciu!
Grăsimi bune cu vitamine solubile în grăsimi
Vitamina A, D, E, K sunt numite vitamine solubile în grăsimi deoarece necesită grăsimi pentru absorbția completă în organism. Acestea nu se dizolvă în apă. Toate aceste vitamine joacă roluri foarte importante ca antioxidanți, pentru vedere și alte funcții ale corpului. Și, fără grăsimi, nu există nicio posibilitate ca aceste vitamine să fie metabolizate în organism. Asigurați-vă că alimentele sunt combinate astfel: unele care conțin vitamine, cu surse bune de grăsimi, cum ar fi nucile, semințele și uleiul de măsline etc.
Sulforafan și seleniu
Acești doi nutrienți, atunci când sunt luați împreună, funcționează sinergic pentru a crește valoarea generală de antioxidant și pentru a spori proprietățile anticancer! Consumați alimente bogate în sulforafan, cum ar fi legumele crucifere - broccoli, varză, varză, varză de Bruxelles cu pește bogat în seleniu, carne, semințe de floarea soarelui etc.
CITEȘTE OE DC MEDICAL: Alimente care te ajută să scapi de anxietate
Completați-vă proteinele vegetale
Majoritatea proteinelor pe care le obțineți din alimente vegetale nu sunt proteine complete. Le lipsesc unul sau mai mulți aminoacizi esențiali, în comparație cu o proteină completă precum oul - care conține toți aminoacizii esențiali. Asigurați-vă că aveți parte de o varietate de alimente pentru a obține amestecul potrivit de aminoacizi esențiali. Cel mai bun exemplu: hummus cu pâine integrală.
Turmeric cu piper negru
Piperina din piper negru mărește absorbția curcuminei găsite în turmeric și îi sporește proprietățile antiinflamatorii. Prin urmare, asigurați-vă că adăugați puțin piper negru în timp ce pregătiți laptele cu turmeric.
Ceai și cafea la mese
Micul dejun nu este complet fără o ceașcă de ceai fierbinte, mai ales în timpul iernii. Dar ceaiul și cafeaua conțin taninuri și cofeină- care împiedică absorbția fierului din alimente cu 60-80%. Este important să distanțați aceste băuturi și mesele obișnuite cu cel puțin 30 de minute până la o oră.
Calciu și Fier
Calciul împiedică fierul, deoarece ambii acești nutrienți concurează pentru absorbția în organism. Deci, dacă consumați alimente bogate în calciu în exces, absorbția fierului ar putea fi afectată.
Vitamina C în alimente gătite
Vitamina C este extrem de labilă la căldură, ceea ce înseamnă că o mare parte din ea este distrusă atunci când încălziți un aliment bogat în vitamina C. Încercați să le consumați crude sau proiectați la o procesare termică minimă pentru o reținere maximă a vitaminei C în alimente. În cazul în care doriți să consumați ceai fierbinte cu lămâie, nu fierbeți ceaiul cu lămâie. Adăugați sucul de lămâie la un pahar cu ceai (sau apă) călduță pentru a-și păstra beneficiile!
Citește mai multe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...