8 alimente pe care să le eviți vara. Ce să NU mănânci pe timp de caniculă

alimente foto:freepik
Cele 8 alimente pe care să le eviți pe timp de caniculă. Ce să nu mănânci vara ca să te simți în cea mai bună formă

Vremea joacă un rol esențial în funcționarea corpului nostru. În plus, ceea ce mâncăm și bem influențează modul în care funcționează organismul nostru. Alimentele potrivite pe timp de caniculă acționează ca un combustibil pentru noi. Pe de altă parte, consumul de alimente și băuturi care nu sunt potrivite pentru sezonul caniculei, ne poate lăsa să ne simțim lipsiți de energie sau iritați, fără să știm de ce.

Vezi și: Cum tratezi arsurile solare. Care este cel mai important pas pe care trebuie să îl faci pentru a le evita

Iată o listă cu 8 alimente și băuturi pe care trebuie să le evitați pentru a maximiza sănătatea corpului și a minții în această perioadă:

1. Cafea

Evitați sau limitați consumul de cafea, dacă doriți să vă mențineți hidratați în această perioadă caldă. Să vă mențineți hidratați este extrem de important vara. Cafeaua poate deshidrata organismul. De asemenea, cafeaua poate provoca o creștere a temperaturii generale a corpului. Acest lucru poate afecta negativ sistemul digestiv.

2. Murături

Murăturile sunt foarte bogate în sodiu, ceea ce poate încuraja și mai mult deshidratarea organismului. Pe lângă aceasta, consumul excesiv de murături în timpul verii poate provoca și indigestie.

3. Sucuri

Diverse băuturi carbogazoase aromate sunt consumate în mod obișnuit în timpul verii. Cu toate că ar putea părea răcoritoare, acestea sunt extrem de nesănătoase și deshidratante pentru organism. Sucurile nu doar că au un conținut ridicat de zahăr și alte substanțe nesănătoase, dar pot accelera deshidratarea corpului. Consumul excesiv de zahăr poate cauza și probleme cronice de sănătate, cum ar fi diabetul și obezitatea.

Vezi și: Stil de viață sănătos și echilibrat: Ce înseamnă și cum putem trăi în echilibru

Alegeți fructe, în loc de sucuri

Deși sucurile reîmprospătează și refac mintea și corpul nostru, consumul exclusiv de sucuri poate duce la o reducere a aportului de fibre. Între fructe și sucuri, este întotdeauna mai bine să consumați fructe (și legume) proaspete așa cum sunt. Acest lucru nu doar că maximizează aportul de nutrienți, dar vă menține, de asemenea, sătui pentru mai mult timp.

4. Alcool

Alcoolul are numeroase efecte negative. În plus, consumul de alcool în timpul verii poate duce la diverse simptome de deshidratare, cum ar fi dureri de cap, uscăciune și altele. În plus, consumul de alcool încălzește corpul și poate crește transpirația. Transpirația accelerează și mai mult procesul de deshidratare.

5. Consum excesiv de sare

Deși sarea nu poate fi complet evitată și este necesară în mesele noastre zilnice, consumul excesiv de sare are diverse efecte negative. Consumul excesiv de sare extrage hidratarea din corp și, astfel, îl poate deshidrata. Acest lucru vă poate lăsa să vă simțiți obosiți, amețiți și slăbiți. În plus, un consum ridicat de sare cauzează și alte probleme, cum ar fi tensiunea arterială ridicată, balonarea și alte afecțiuni cardiovasculare.

6. Milkshake-uri

Milkshake-urile pot fi tentante de băut în timpul verii. Cu toate acestea, milkshake-urile au un conținut foarte ridicat de zahăr, ceea ce le face să fie deshidratante. În plus, acestea sunt pline de calorii nesănătoase și pot provoca probleme cronice legate de tensiunea arterială și inimă, cum ar fi diabetul și obezitatea.

7. Alimente prăjite

Așa cum probabil știți, alimentele prăjite deshidratează extrem de mult organismul. Ele reduc nivelul de apă din corp și vă pot face să vă simțiți balonați, constipați etc.

8. Junk food

Similar cu alimentele prăjite, mâncarea de tip ”junk food” nu face bine organismului. Majoritatea mâncărurilor de tip ”junk food” au un conținut ridicat de sodiu, ceea ce deshidratează și mai mult organismul. Aceasta face ca junk food-ul să fie deosebit de nepotrivit pentru vară.

Cheia unei diete sănătoase în această vară este să consumați suficienți nutrienți și să beți multă apă. Cel mai bun mod de a decide ce să mâncați și ce să evitați este să citiți despre valoarea nutritivă a alimentelor. Evitați alimentele cu conținut ridicat de zahăr și consumați cel puțin 2 litri de apă zilnic.

Vezi și: De ce să bei 2L de apă în fiecare zi. Ce boli poate preveni consumul de apă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel