Alimente contraindicate înainte să faci sport

Chiar și unele alimente și băuturi cu adevărat sănătoase pot interfera cu obiectivele de fitness, dacă le mâncați înainte de a face sport. Iată ce trebuie să evitați să mâncați înainte de a merge la sală. Vă spunem, de asemenea, și ce și când să mâncați!

Batoanele granola și cu proteine

Acestea ar putea părea o idee bună înainte de a merge la sala de sport, dar nu există o definiție clară a ceea ce sunt aceste batoane cu adevărat. Verificați etichetele - ambele tipuri pot conține mult zahăr. Dacă o fac, corpul vostru le va consuma rapid și nu veți rămâne cu nimic consistent de pe urma lor!

Legume cu multe fibre

Corpul vostru are nevoie de fibre, dar nu înainte de antrenament. Legume precum broccoli, varza de Bruxelles sau conopida pot fi greu de digerat și ar putea face exercițiile inconfortabile. Alegeți în schimb legume care sunt mai ușor de digerat, cum ar fi sparanghel bine pregătit sau cartofi.

Alimente bogate în grăsimi

Nu toate grăsimile sunt rele pentru tine. Dar alimentele care au multă grăsime pot fi o idee proastă dacă sunteți pe punctul de a face sport. Cele precum carnea roșie fac corpul să muncească din greu pentru a preschimba grăsimea la energie. Asta vă poate face să vă simțiți obosiți înainte să începeți antrenamentul.

Iaurt

Ca și în cazul batoanelor cu proteine, va trebui să citiți cu atenție eticheta. Anumite mărci pot fi surprinzător de bogate în zahăr și grăsimi, niciuna dintre ele nu este bună pentru antrenament. Și dacă nu puteți digera ușor laptele, o sesiune la sală după ce ați mâncat iaurt poate face lucrurile să se înrăutățească.

Smoothie-urile

Sună grozav în teorie, ca o modalitate de a vă hidrata și de a obține nutrienți în același timp. Dar, în practică, ele pot fi mai puțin decât ideale. Unele sunt pline cu zahăr natural și vă vor da doar energie pentru scurtă durată înainte de epuizare bruscă. Și, în funcție de ce se află în ele, un singur smoothie poate avea 800 de calorii.

Semințe de in

Aceste semințe au tot felul de beneficii potențiale pentru sănătate - unii oameni ole folosesc pentru a încerca să amelioreze constipația sau să își reducă nivelul de colesterol. Dar sunt bogate în fibre și acizi grași, care nu sunt ceea ce vă doriți înainte de un antrenament. Deci, atunci când le adăugați la dieta dvs., acordați atenție valorilor calorice și cantității de fibre.

Fast food

Ar putea fi tentant, dar trebuie nu vă lăsați tentat pe drumul către sala de gimnastică. Vă veți simți neplăcut de plin, iar grăsimile și zahărul din cele mai multe articole fast-food vă vor împiedica să obțineți maximum de antrenament.

Energizantele

Ca smoothie-urile, acestea ar putea părea un impuls energetic înainte de antrenament, dar conțin multe lucruri care vă pot face nervos și pot crește ritmul cardiac și tensiunea arterială. Este mai bine să renunțați la băuturi energizante până după antrenament.

Sucurile acidulate

Vă pot oferi cantitatea de zahăr și cafeină dublă decât cea maxim admisă pe zi. Veți obține un rapid puseu de energie și o mulțime de calorii, împreună cu toate problemele cauzate de cofeină. Nu vă oferă nicio valoare nutritivă și nu sunt o alegere bună pentru hidratare.

Nu vă înfometați

În timp ce o mulțime de lucruri nu sunt bune pentru gustările pre-antrenament, să vă înfometați poate fi la fel de nociv, chiar dacă încercați să slăbiți. Organismul are nevoie de combustibil pentru a vă menține puternic, dar are nevoie de combustibilul potrivit la momentul potrivit.

Ce să mănâncați

Experții de la WebMD.com spun că ce mai bună gustare care este o combinație de carbohidrați (pentru a vă oferi combustibil) și proteine (pentru a vă pregăti corpul pentru a construi și a repara mușchii). Unele soluții bune includ o banană și un unt de arahide cu biscuiți, o mână de nuci și stafide sau ouă fierte tari.

Când să mănâncați

Chiar și alegerea mesei sau a gustării potrivite înainte de antrenament nu este o idee bună dacă o mâncați chiar înainte de a intra la sală sau a începe antrenamentul. Sistemul digestiv va concura cu restul corpului pentru sânge și oxigen, care sunt importante pentru construirea și repararea mușchilor. Toată lumea este diferită, dar un o distanță de una până la trei ore între masă și antrenament e perfectă pentru majoritatea oamenilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel