Alimente care favorizează îngrășarea la nivelul abdomenului. Cu ce le înlocuim

Excesul de grăsime abdominală provoacă mai multe probleme decât dificultățile de a se potrivi în blugi preferați. Există două tipuri - viscerale, care vă înconjoară organele abdominale, și subcutanate, care se află între peretele abdominal și pielea voastră. Grăsimea viscerală poate crește riscul de boli grave, spune publicațiile Harvard Health.  

În timp ce niciun aliment special nu poate crește grăsimea abdominală, consumul de prea multe calorii din alimentele greșite, poate. Sportul și consumul unei alimentații sănătoase, care limitează aceste alimente, pot ajuta la păstrarea siluetei și la evitarea unor riscuri pentru sănătate, notează Livestrong

Cereale rafinate

Cerealele rafinate sunt cele care au fost îndepărtate de conținut de nutrienți valoroși în timpul procesării, ceea ce duce la un aliment mai puțin satios, mai puțin hrănitor. Într-un studiu publicat în "Jurnalul Colegiului American de Nutriție" din 2012, cercetătorii au analizat dietele și nivelurile de grăsime abdominală de la 2.834 de adulți. În timp ce aportul de cereale integrale a fost asociat cu un nivel scăzut de grăsime abdominală, cerealele rafinate au fost legate de niveluri mai ridicate. Înlocuiți cerealele rafinate, cum ar fi orez alb, tăiței de ou și covrigi, cu cereale integrale, cum ar fi orez brun, fulgi de ovăz și floricele.

Grăsimea de origine animală

Înlocuirea grăsimilor saturate, cea mai mare parte derivând din produse de origine animală, cum ar fi carne și produse lactate, cu grăsimi nesaturate, predominante în alimentele vegetale, s-a dovedit că îmbunătățește nivelul de grăsime abdominală și reduce semnificativ greutatea corporală totală, potrivit unui raport publicat în revista " Obezitate "în martie 2012. American Heart Association recomandă limitarea aportului de grăsimi saturate la cel mult 7% din aportul caloric total sau până la 16 grame în cadrul unei diete de 2.000 de calorii. Pentru a reduce din grăsimi saturate, înlocuiți sursele comune, cum ar fi untul, smântâna, carnea de vită și alte carnuri grase, cu surse de grăsime nesaturate, cum ar fi nuci, semințe și avocado.

Ulei vegetal hidrogenat

Înlocuirea grăsimilor trans din dieta dvs. cu grăsimi nesaturate vă poate ajuta, de asemenea, să vă reduceți grăsimea abdominală, spune Harvard Health Publications. Listate pe etichetele nutriționale ca uleiuri parțial hidrogenate, grăsimile trans sunt obținute printr-un proces în care hidrogenul este adăugat în uleiul vegetal, formând o grăsime solidă care, de asemenea, poate dăuna grav sănătății colesterolului. Sursele comune includ mâncare tip Fast Food și produse coapte preparate comercial, aluat de pizza, biscuiti și cruste de plăcintă. Asociația American Heart recomandă limitarea grăsimilor trans la mai puțin de 1 la sută din caloriile totale sau mai puțin de 2 grame pe zi în cadrul unei diete de 2.000 de calorii.

Bauturi dulci

Zaharurile adăugate, care sunt deosebit de bogate în băuturile îndulcite, pot de asemenea să crească grăsimea abdominală. Într-un studiu publicat în "American Journal of Clinical Nutrition", 47 de adulți supraponderali au consumat 1 litru de suc, lapte degresat cu un număr similar de calorii, suc dietetică sau apă zilnic timp de șase luni. Participanții care au consumat băuturi răcoritoare zaharoase au avut creșteri semnificativ mai mari ale mușchilor viscerali, scheletici, ficat și grăsimi din sânge decât cei care au băut alte băuturi. Școala Harvard de Sănătate Publică recomandă consumul de băuturi deosebit de dulci, inclusiv cocktailuri cu suc de merișoare, suc de portocale și băuturi sportive, doar puțin și rar. Deși zaharurile din sucuri sunt adesea naturale și derivate din fructe, de obicei sunt mult mai concentrate în sucuri și conțin mai puține fibre decât fructele întregi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel