Aliatul neștiut în protecția creierului de infecții

Creier
Un studiu pe șoareci a demonstrat că un aliat surprinzător apără creierul de infecții.

Cercetători de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, și de la Institutul Național de Sănătate, SUA, au descoperit că meningele, cel care formează o barieră impermeabilă în creier, găzduiește celule imune numite plasmocite, celule care secretă anticorpi.

Aceste plasmocite, arată testele pe șoareci, sunt poziționate lângă vase mari de sânge care curg în interiorul meningelui, protejând astfel creierul. Iar când cercetătorii au analizat tipul specific de anticorp produs de aceste celule au avut parte de o surpriză: au găsit un tip de anticorp aflat în mod normal în intestin.

”Modul exact în care creierul se protejează de infecție, dincolo de bariera fizică a meningelor, a fost ceva misterios, dar am descoperit că o linie importantă de apărare începe în intestin a fost o surpriză", a afirmat profesorul Menna Clatworthy de la Cambridge și Institutul Wellcome Sanger, conform unui comunicat al universității amintite.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel