Alexandru Rafila merge în inspecție, marți, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța   FOTO: site-ul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, se va deplasa, marți, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, care a fost afectat de un incendiu anul trecut, și va discuta cu autoritățile locale, dar și cu echipa de conducere în vederea redeschiderii unității pentru a acorda asistență medicală în condiții de siguranță pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.

„Ministrul Sănătății, prof univ dr Alexandru Rafila, se va deplasa mâine, 11 ianuarie, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, unitate sanitară care a fost afectată de un incendiu în anul 2021. Ministrul va discuta cu autoritățile locale și cu echipa de conducere a spitalului în vederea găsirii unei soluții pentru redeschiderea unității pentru a acorda asistență medicală specializată în condiții de siguranță pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2”, a anunțat Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

Vinerea trecută, aflat într-o vizită la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Capitală, ministrul Rafila a anunțat că sunt făcute demersuri pentru redeschiderea unităților medicale care au fost afectate de incendii în ultima perioadă.

„Și spitalul din Constanța a fost victima unui incendiu nefericit și trebuie și acolo să redăm sistemului de sănătate o capacitate, care este dublată de profesioniști foarte buni, încât să fim într-adevăr pregătiți. Mi s-a părut foarte ciudat că, după un an de zile la Institutul "Matei Balș", după mai multe luni de zile de la Constanța, lucrurile au rămas blocate și a trebuit să facem acum, în ultimele săptămâni, eforturi ca activitatea acestor instituții să se reia. Este important să dispunem de toate resursele necesare”, afirma Rafila.

Pe 1 octombrie, șapte pacienți de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța au murit în incendiul de la secția Anestezie Terapie Intensivă. Toți pacienții au fost evacuați și spitalizați în unități medicale din județ. Dintre aceștia, cinci au decedat ulterior. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel