Alexandru Rafila: Există o variantă tehnică privind certificatul digital COVID

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre varianta pe care o propune privind certificatul verde.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spune că există o variantă tehnică privind certificatul digital COVID, la nivelul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Aceasta, mai spune ministrul, va fi dezbătută și se va lua o decizie, iar documentul ar trebui să devină operaţional înainte să existe "o creştere abruptă a numărului de cazuri".

În contextul în care în România a fost confirmat primul caz de infectare cu Omicron la o persoană care nu a călătorit în afara ţării, ministrul Sănătăţii a precizat că măsurile adoptate vizează mai degrabă "frânarea", "întârzierea" răspândirii acestei variante, citează Agerpres.

El a reamintit că, potrivit punctului de vedere al OMS, vaccinarea, ca unică măsură, nu este suficientă în combaterea pandemiei şi că sunt necesare şi alte măsuri pentru a încetini transmiterea SARS-CoV-2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel