Alexandru Rafila: Documentele din PNRR legate de Sănătate, găsite cu dificultate pe un stick dat altei instituții

Rafila, despre refugiații veniți din Ucraina
Ministrul Sănătății, prof dr Alexandru Rafila, a explicat că odată ajuns la Minister i-a fost greu să găsească documentele legate de domeniul sănătății din Planul Național de Redresare și Reziliență – PNRR. 

Documentele din Planul Național de Redresare și Reziliență – PNRR legate de reformele care trebuie implementate în Sănătate au fost mai greu de găsit, pentru că, în mod foarte ciudat, ele nu se aflau în Ministerul Sănătății, a arătat prof dr Alexandru Rafila. Asta reflectă lipsa de transparență, clamează noul ministru. 

„M-am întâlnit cu domnul ministru Cseke, care e un om extraordinar, din punctul meu de vedere, foarte serios, și chiar și dânsul, când a venit ca ministru interimar la Ministerul Sănătății, a găsit cu foarte mare dificultate partea din PNRR legată de sectorul de Sănătate. A trebuit să facă investigații. Nu exista în Ministerul Sănătății, fizic sau în format electronic. Era doar pe un stick, care fusese dat unei alte instituții, deci este clară lipsa accesului la informații. Lucrul acesta reflectă, de fapt, lipsă de transparență”, a afirmat prof dr Alexandru Rafila, la Digi 24.

PNRR trebuie implementat în același timp

Noul ministrul Sănătății a atras atenția că Planul Național de Redresare și Reziliență – PNRR funcționează ca un tot unitar și că lipsa implementării acestuia într-un domeniu ar putea duce la blocarea întregului program.

„PNRR-ul acesta funcționează ca un tot. Știți ce se întâmplă? Dacă cineva, unul dintre implementatori nu-și face treaba, totul se blochează. Dacă nu-și face traba Mediul, se blochează și Sănătatea, dacă nu-și face Sănătatea, se blochează și Agricultura. Lucrurile astea trebuie să funcționeze și, din păcate, în Ministerul Sănătății - nu e niciun fel de acuză - n-a existat transparență. Eu vă spun că am discutat cu structurile... Ieri am discutat cu toți funcționarii în funcții de conducere și ei au avut acces foarte, foarte târziu, abia după ce a reușit domnul ministru Cseke să dea de urma PNRR în Sănătate, de informațiile necesare și să înceapă să lucreze”, a adăugat prof dr Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel