Alexandru Rafila, despre măsurarea temperaturii: Nu este invazivă, nu scanează tot corpul

Alexandru Rafila  FOTO: arhivă personală
Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie,  spune că măsurarea temperaturii  la intrarea în magazine și instituții este non-invazivă.

„Nu este invazivă luarea temperaturii. Este vorba despre măsurarea unui parametru fiziologic de la distanță. Termoscanarea - am inventat un nou termen. Nu, măsoara un singur punct, nu scanează tot corpul”, a explicat Alexandru rafila la Digi24.


Potrivit acestuia, de vină pentru scandalizarea populației ar fi o comunicare deficitară.

 

„Noi luăm măsurile și apoi ne gândim cum să le comunicăm. Măsurile trebuie discutate înainte. Acel termomemetru este validat, are marca de produs CE, persoana care ia temperatura a fost instruită, nu trebuie să fie acreditată – lucrurile astea trebuie afișate la intrarea în magazin, astfel ca oamenii să le vadă. Oamenii au încredere în momentul în care înțeleg”, a mai spus Rafila.

De asemenea, medicul a precizat faptul că în acest moment, România este pe o pantă descendentă în ceea ce privește pandemia de coronavirus, iar respectarea măsurilor, poate păstra aceste valori. 

„Nu avem motive de îngrijorare până acum, dar eu aș vrea să așteptam și zilele următoare. Ne menținem la o valoare destul de bună, sub 200 de cazuri noi pe zi. Dar să ne asigurăm că cifrele acestea rămân scăzute și rata de transmisibilitate rămâne sub 1”, a mai spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel