ALERTĂ: O tulpină mutantă de coronavirus, descoperită în Anglia

Covid, coronavirus. Foto: Pixabay
Anunțul a fost făcut de Matt Hancock, secretar de stat în Ministerul Sănătății din Marea Britanie, care a explicat câte persoane au fost infectate cu această nouă tulpină mutantă de coronavirus, cât de repede se răspândește și cât de periculoasă este. 

O tulpină mutată de coronavirus ar putea fi vinovată de creșterea rapidă a cazurilor de infecție în Londra și sud-estul Angliei, a sugerat astăzi Matt Hancock, secretar de stat în Ministerul Sănătății din Marea Britanie, într-o declarație dată în fața Camerei Comunelor.

Experții din Marea Britanie au identificat până acum peste 1.000 de cazuri confirmate de infectare cu tupina mutantă, numită VUI - 202012/01, iar informațiile inițiale arată că tulpina este mai infecțiosă decât virusul „mamă”.

Cazuri de infecție cu această tulpină mutantă de coronavirus au fost raportate în cel puțin 60 de zone din Anglia și se crede că ea este similară cu variantele ultra-infecțioase care se răspândesc în Europa, a afirmat el.

VUI - 202012/01 a fost identificat în Kent săptămâna trecută în timpul testelor de rutină de către Public Health England (PHE), iar miniștrii au fost alertați despre existența acesteia vineri.

Oamenii de știință PHE studiază tulpina mutantă la un laborator guvernamental din Porton Down pentru a vedea dacă se comportă diferit față de versiunea normală, predominantă a virusului, notează Daily Mail Online.

Experții vor căuta să afle dacă varianta este mai infecțioasă sau mai mortală sau dacă va avea vreun impact asupra vaccinului Pfizer. În mod normal, durează aproximativ două săptămâni pentru a obține astfel de rezultate.

Dar Hancock a spus că „nu există în prezent nimic care să sugereze” că tulpina este mai mortală sau că poate provoca simptome grave decât alte versiuni ale bolii COVID-19, adăugând că este, de asemenea, „extrem de puțin probabil” să fie rezistentă la vaccinuri.

Până în prezent, se știe puțin despre VUI 2020 12/01 - care înseamnă Variant Under Investigation decembrie 2020 – în funcție de data de indentificare.

Tate virusurile fac mutații în mod natural pe măsură ce se răspândesc prin populații, iar schimbările fac în mod normal o diferență minimă în modul în care se comportă la oameni, spun specialiștii. 

Mulți agenți patogeni evoluează pentru a deveni mai infecțioși, ceea ce adesea îi face mai puțin mortali, astfel încât să poată supraviețui mai mult timp și să se răspândească la mai mulți oameni. Oamenii de știință independenți au spus că este „prea devreme să fim îngrijorați sau nu de această nouă variantă” și că ar fi „prematur să facem afirmații cu privire la impactul potențial al mutației virusului” înainte ca acesta să fie studiat cu rigurozitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel