Alergia la alune, controlabilă în cazul copiilor dacă tratamentul începe de la vârste fragede

Dieta poate include și alune. Foto: Pixabay
Copiii ar putea să-și depășească alergia la arahide dacă primesc tratament de la vârste fragede.

Un studiu, publicat în prestigioasa revistă The Lancet, susține că alergia la alune a copiilor poate fi gestionată dacă primesc tratament de la vârste timpurii. Cercetătorii au dat cantități mici de pudră de proteine ​​de arahide copiilor mici pentru a le dezvolta toleranța la alune. Abordarea părea să funcționeze cel mai bine pentru cei mai mici copii și pentru cei cu alergii ușoare.

Descoperirile studiului sugerează că există o posibilitate pentru copiii mici de a construi o toleranță care ar putea avea efecte de durată, consideră Stacie Jones, unul dintre autorii studiului și medic pediatru la Universitatea din Arkansas pentru Servicii Medicale.

În același timp, a spus ea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina cât de mult ar putea dura efectele. Echipa de cercetare a descoperit că aproximativ trei sferturi dintre copii ar putea tolera echivalentul a 16 alune fără o reacție alergică după aproximativ 2,5 ani de tratament. La aproximativ șase luni de la oprirea tratamentului, aproximativ o cincime avea încă aceeași toleranță.

Un alt tratament cu pudră de proteine ​​​​de arahide pentru alergiile la arahide există deja, dar este aprobat doar pentru copiii de 4 ani și mai mult. Protecția pe care o oferă este destinată expunerii accidentale la cantități mici de arahide, astfel încât copiii sunt sfătuiți în continuare să evite să mănânce nuci și să poarte un EpiPen sau un medicament pentru reacții alergice. Când copiii opresc regimul cu pulbere de arahide, protecția încetează.

Când tratamentul s-a încheiat, aproximativ 71% dintre cei care au primit pulberea de arahide au putut tolera echivalentul a 16 alune fără reacție. Șase luni mai târziu, 21% mai puteau tolera această sumă. În grupul cu făină de ovăz, 2% ar putea tolera 16 alune după tratament și șase luni mai târziu. Majoritatea copiilor au avut cel puțin o reacție în timpul studiului, mai ales cazuri ușoare până la moderate. Unii din grupul de arahide au necesitat tratament cu EpiPen, potrivit webmd.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel