Alegeri Locale 2020. Cum vor putea vota alegătorii care prezintă o stare febrilă

Alegeri
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat marţi că autorităţile vor asigura cabine de vot dedicate pentru alegătorii care vor prezenta o stare febrilă în ziua alegerilor. 

"Avem în discuţie, în acest moment, şi nişte norme de pregătire a acestor alegeri, cu norme de campanie care, deja, au fost elaborate, urmează să apară prin ordin comun şi norme pentru ziua votului. (...) Pentru momentul votului avem nişte circuite la fiecare secţie de vot, după cum avem şi, dacă avem, de exemplu, un alegător febril, nişte cabine de vot dedicate, au prioritate, sunt preluaţi, sunt duşi la cabina de vot dedicată în secţia de vot şi dezinfectată după. Există varianta cu aerisirea sălilor unde se desfăşoară procesul de vot o dată la două ore sau de câte ori este nevoie, cu prezenţa dezinfectantului şi contactul cât mai puţin, dezinfectante cât mai multe şi la ieşirea din secţia de vot", a explicat Nelu Tătaru, la Digi 24. 

Pentru persoanele care sunt în izolare la domiciliu sau la spital, potrivit ministrului, vor fi puse la dispoziție acele urne mobile şi numărătoarea se va face separat pentru acele urne mobile care vin din spitale sau de la cei aflaţi în izolare la domiciliu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel