Alcoolul poate fi bun pentru sănătate: un medic explică în ce condiții

Alcoolul poate fi benefic pentru sănătate, însă nu în orice condiții. Medicul Vasi Rădulescu arată cum și în ce context, alcoolul poate fi bun.

Consumul moderat de alcool pare să fie benefic pentru sănătate, potrivit unor studii. Medicul Vasi Rădulescu explică în ce fel poate fi benefic și, mai ales, în ce cantitate. 

Iată ce a scris el pe blogul personal:

Un nou studiu, prezentat la cea de-a 70-a sesiune științifică anuală a American College of Cardiology are în vedere consumul moderat de alcool, care ar putea fi legat de un risc mai mic de deces din cauza bolilor cardiovasculare, acest lucru fiind comparat cu persoanele care fie nu au consumat alcool, fie au băut excesiv.

ATENȚIE! Consumul moderat de alcool a fost definit ca cel mult o băutură alcoolică pe zi pentru femei și două băuturi pe zi pentru bărbați ( o măsură – 125 ml vin / 500 ml bere sau cidru / 25 ml băuturi spirtoase).

Se crede că acest lucru se datorează capacității sale de a reduce semnalele de stres din creier. Prin tehnici de imagistică, a fost analizată activitatea creierului în regiunile asociate cu stresul. Potrivit datelor înregistrate, au descoperit că persoanele care au raportat consum moderat de alcool au avut șanse cu 20% mai mici de a avea un eveniment cardiovascular major ( infarct miocardic acut/ accident vascular cerebral), în comparație cu cele cu un consum redus de alcool. Au avut, de asemenea, o activitate cerebrală legată de stres mai redusă ( mai puține semnale cerebrale în zonele active în stări de stres ). Ei au ajuns la o concluzie: cantitățile moderate de alcool pot ajuta la relaxare și reducerea stresului, care, la rândul lor, ar putea reduce apariția bolilor cardiovasculare.

Rețineți! Scopul acestui studiu nu este să încurajeze consumul de alcool. Din nefericire, efectele negative ale consumului ridicat și chiar moderat de alcool sunt mult mai mari: chiar și consumul moderat de alcool este asociat cu un risc crescut de cancer și dependență, duce la insuficiență cardiacă (cardiomiopatie dilatativă), fibrilație atrială și creșterea tensiunii arteriale, degenerări ale creierului și multe altele. Nu este recomandat să începeți să consumați alcool doar pentru potențialele beneficii asociate consumului moderat, mai ales că această limită este foarte ușor de depășit.

Există modalități mai bune și mai sigure de a vă reduce riscul.

Citește continuarea aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel