Tromboza reprezintă formarea unui...
O albire dentară profesională te poate ajuta să obții un zâmbet frumos, cu o strălucire aparte, într-o perioadă foarte scurtă de timp. Medicul stomatolog, Dragoș Badea, a dezvăluit când este recomandat acest tratament stomatologic și de ce, dar și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a te bucura de beneficiile sale.
"Albirea dinților durează în funcție de albirea dinților. Poate să fie cu lampă, cu laser și poate dura între 24 de minute într-o singură ședință sau mai multe ședințe a câte 15 minute fiecare. Albirea dentară cu laser durează 8 minute. Dinții se albesc în funcție de albul genetic al fiecărui om. La unii se albesc mai mult, la alții se albesc mai puțin.
Efectele unui tratament profesional de albire a dinților durează în funcție de cât de mult respecți indicațiile medicului stomatolog. Pot să țină de la două, trei luni, până la doi ani, dar asta depinde de fiecare pacient cât de mult respectă regulile. Când spunem reguli, ne referim la evitarea alimentelor colorate, precum ceaiuri, cafea, țigările. Cam tot ce pătează un tricou, poate păta și dinții.
Pentru a menține dinții cât mai mult timp după albire trebuie să folosim o pastă de dinți pentru albire, spălatul pe dinți cât mai bine, dar cel mai important este evitarea alimentelor colorate. De asemenea, la fel de importante sunt și igienizările profesionale, la șase luni", a declarat medicul stomatolog, Dragoș Badea, pentru SPECTACOLA.
"Albirea dinților nu este eficientă în cazul în care ai probleme de mineralizare a smalțului, în situațiile în care ai sensibilități dentare la rece și la cald sau alte probleme genetice.
Albirea dinților nu îți strică smalțul dacă este făcut corect și dacă ai un control înainte. Dacă ai toate problemele pe care le-am menționat mai sus, cel mai probabil smalțul va fi afectat. O ușoară sensibilitate există, doar că este reversibilă, adică își revine după un timp. Nu este indicată albirea din nou, mai devreme de șase, opt luni. Trebuie neapărat să se facă un control înainte de albire.
CITEȘTE MAI DEPARTE PE SPECTACOLA.RO
Vezi și: De ce sângerează gingiile. Regula de AUR pentru dinți sănătoși
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Tromboza reprezintă formarea unui...
Cercetările scot la iveală o...
Cafeaua, băutura care îmbină istoria,...
Adevărul despre sare. Greșeala pe...
Genele lungi și voluminoase au...
Medicul Cătălina Poiană a vorbit...
Mâncărimea la axile poate fi un...
Un studiu recent sugerează o legătură...