Albire dinți: trei trucuri care îți albesc dinții, acasă. Ingredientul din bucătărie care te ajută: Veți vedea rezultate

Albire dinti - Foto: Freepik @aleksrybalko
Cum să ai dinții mai albi la tine acasă. Trei remedii casnice. Ingredientulele sunt chiar la tine în casă.

Un zâmbet îți exprimă emoțiile. Dar dacă dinții tăi sunt galbeni, pătați sau decolorați, s-ar putea să fii reținut în a-ți arăta zâmbetul în fața lumii. Și nu ești singur. 

Puteți să vă albiți dinții acasă?

Medicul dentist Anne Clemons spun că da și că există o serie de metode care vă pot face dinții să pară mai albi. Dar dr. Clemons avertizează că unele tratamente vin cu efecte secundare.

"Majoritatea efectelor sunt temporare. Este posibil să aveți sensibilitate sau iritare a gingiilor”, a spus ea.

De asemenea, este important să înțelegeți ce fel de pete puteți avea. Cele mai multe produse de acasă tratează petele extrinseci - decolorările din exteriorul dinților tăi. Aceste tipuri de pete sunt cauzate de lucruri precum vinul roșu, ceaiul, cafeaua și fumatul.

Petele intrinseci sunt rezultatul decolorării dintelui, fie smalțul, fie dentina. Uneori, acest lucru se poate întâmpla din cauza tulburărilor genetice sau a medicamentelor pe care este posibil să le fi luat în copilărie. Vârsta are mult de-a face și cu asta.

"Un lucru care se întâmplă odată cu îmbătrânirea este că suprafața exterioară a dintelui, smalțul alb, devine mai subțire, iar dentina, care se află dedesubt, este galbenă”, a spus dr. Clemons pentru Cleveland Clinic.

Dacă doriți să vă albiți dinții, iată câteva tratamente populare la domiciliu. Dar atenție!

Apă oxigenată

Peroxidul de hidrogen, care este un agent de albire natural, poate fi folosit pentru albirea dinților. Albirea este un proces chimic care folosește substanța chimică oxidativă pentru a descompune moleculele care provoacă culoarea și pentru a schimba sau elimina acele legături. Este posibil însă să aveți sensibilitate dentară și inflamație a gingiilor.

Peroxidul de hidrogen este de obicei sigur de utilizat atunci când se găsește în produse precum apă de gură și pasta de dinți, dar acordați atenție cât de mult este utilizat.

"Concentrațiile pot varia foarte mult. Căutați ceva care este formulat special pentru uz stomatologic, deoarece veți avea un procent mai controlat”, spune dr. Clemons.

În loc să folosiți peroxid de hidrogen pur acasă, ceea ce nu este recomandat, medicul spune că folosirea unui gel sau benzi de albire vă va oferi rezultate sigure și eficiente. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile și nu utilizați mai mult decât este indicat.

"Ceea ce vă oferă un rezultat bun este timpul de contact pe care îl are peroxidul cu dintele. Ceva precum un gel sau o bandă care este ținută pe dinte pentru o perioadă mai lungă de timp va avea rezultate mai bune decât pasta de dinți sau apă de gură", mai spune ea.

Bicarbonat de sodiu

Ingredientul fidel din bucătărie are multe întrebuințări, inclusiv albirea dinților. Dar din nou, dr. Clemons sugerează să căutați produse dentare care conțin bicarbonat de sodiu.

"Ceea ce este frumos la bicarbonatul de sodiu este că este de fapt mai puțin abraziv decât multe alte ingrediente. Dacă e să compari cu o altă pastă de dinți pentru albire, pasta cu bicarbonat este puțin mai blândă cu dinții", spune ea.

De fapt, medicul stomatolog spune că pasta de dinți făcută cu bicarbonat de sodiu este mai eficientă în îndepărtarea petelor decât alte câteva tipuri de pastă de dinți.

"Ceea ce trebuie să te asiguri cu oricare dintre aceste paste de dinți este ca fiecare să conțină fluor. Unul dintre principalele beneficii ale unei paste de dinți este că primești cel puțin două aplicații zilnice de fluor pe dinți", spune ea.

Benzi de albire

O modalitate populară de albire a dinților, benzile de albire, pot avea un efect pozitiv asupra zâmbetului tău. Majoritatea produselor conțin peroxid de carbamidă (o substanță chimică ce conține peroxid de hidrogen) sau peroxid de hidrogen. De obicei, va trebui să purtați benzile pe dinți timp de 30 până la 45 de minute pe zi.

"Folosind peroxid de carbamidă sau peroxid de hidrogen, veți obține rezultatul adevărat al albirii. Acele substanțe chimice rup legăturile acelor molecule care provoacă culoarea și veți vedea, de fapt, un rezultat”, spune dr. Clemons.

Cu atât de multe opțiuni disponibile pentru uz casnic, principala diferență de căutat este potrivirea. O potrivire personalizată vă va oferi mai mult control asupra locului în care merge gelul sau pasta și cât timp trebuie folosite. Acest lucru ajută nu numai cât de eficient este tratamentul, dar vă poate proteja și gingiile și dinții de efectele secundare precum sensibilitatea și iritația gingiilor.

Cât vor dura rezultatele?

Apropierea de un zâmbet strălucitor depinde de ce tratament folosești și de cât timp îl folosești, spune dr. Clemons.

"Ar putea dura câteva săptămâni pentru a obține aceleași rezultate cu un tip de bandă față de șapte zile pentru ceva care este puțin mai puternic”, spune ea.

Dar înainte de a începe orice fel de tratament de albire, este important să vă asigurați că dinții dumneavoastră sunt sănătoși.

"Dacă există o carie subiacentă sau o boală a gingiilor și puneți o soluție de albire pe dinți și gingii, este mai probabil să aveți efecte adverse", spune dr. Clemons.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel