Al doilea bolnav cu COVID, în stare gravă, transferat de la ATI Spitalul Militar Sibiu în Germania
20 noi 2020 / 17:36

Pacient
Un al doilea bolnav de COVID din Sibiu a fost transferat în stare gravă din secția ATI a Spitalului Militar de Urgență din orașul amintit într-o unitate medicală din Germania.

Al doilea pacient cu COVID-19, în stare gravă, a fost transferat de pe Secţia ATI din Spitalul Militar de Urgenţă din Sibiu, într-un spital din Germania, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al spitalului, plt. maj. Iancu-Paul Pereanu. "La solicitarea familiei, un pacient de sex masculin, internat în spitalul nostru, a fost transferat în străinătate", a precizat plt. maj. Iancu-Paul Pereanu, purtător de cuvânt al Spitalului Militar de Urgenţă Sibiu.

Acest pacient a plecat de pe Aeroportul Internaţional din Sibiu în 18 noiembrie cu un charter privat, potrivit datelor oferite de aeroport. "În cursul acestei săptămâni am avut un singur zbor medical care a preluat un pasager, miercuri, 18.11.2020", a precizat purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional din Sibiu, Alexandra Păcurar.

Primul pacient cu COVID-19 transferat în străinătate de la Sibiu este un bolnav, tot în stare gravă, care a plecat în 17 octombrie de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, la un spital din Germania. "Am avut o solicitare de transfer în străinătate. (Pacientul n.r.) a fost transferat în condiţii de siguranţă, asigurat medical, la solicitarea familiei", a explicat vineri directorul medical al spitalului, doctorul Florin Grosu.

Potrivit sursei citate, şi primul pacient a fost transferat la cererea familiei, pentru că avea nevoie de aparatul ECMO, numit popular "plămân artificial". Potrivit GCS, judeţul Sibiu are o rată de infectare de 8,9 la mia de locuitori, situându-se pe primul loc în ţară, potrivit Agerpres. 

Ştiri Recomandate

Trucul bunicii pentru respirație proaspătă tot timpul
Argila: o minune pentru sănătate și frumusețe
OMS a aprobat vaccinul chinezesc Sinopharm
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri