Ai puncte negre pe față? Uită de creme! Acest ingredient le va elimina definitiv

Ai puncte negre pe față? Uită de creme! Foto: Freepick @mari_draiser
Ai puncte negre pe față și nu știi cum să scapi de ele? Află din acest articol cum o poți face rapid, folosind un ingredient.

În ciuda faptului că acorzi atenție tenului, punctele negre apar mereu și te împiedică să ai o piele sănătoasă și netedă. De fapt, dacă ai puncte negre, trebuie să știi că sunt consecința porilor dilatați și saturați cu sebum.

Acesta din urmă se oxidează în aer și formează celebrele puncte negre. Probabil că ai petrecut ore întregi încercând să le elimini cu tot felul de produse, dar fără rezultat. Dar există o soluție naturală pentru această problemă enervantă. 

Parfumul va rămâne puternic o zi întreagă, dacă știi câteva trucuri

Problema punctelor negre este una dintre cele mai frustrante. Este greu să scapi de punctele negre, care fac pielea întunecată și aspră. În ciuda produselor de curățare folosite, punctele negre repar mereu. Pentru a le elimina definitiv, doar încearcă un ingredient natural.

Anumite produse și instrumente destinate să îndepărteze punctele negre pot face, uneori, mai mult rău decât bine, deoarece au un risc mare de a deteriora pielea și de a provoca daune. Într-adevăr, nu există nimic mai eficient și mai sigur decât folosirea remediilor naturale pentru a scăpa de punctele negre.

Pune două plicuri de ceai verde în frigider: trucul magic pentru sănătate

Iată o soluție naturală pentru a remedia această problemă și a avea o piele netedă și curată. 

Argila verde elimină punctele negre. Datorită proprietăților sale de absorbție a uleiului, argila este ideală pentru îndepărtarea excesului de sebum de pe piele, dar și a altor impurități.

Utilizarea regulată a unei măști de argilă verde pe față te va scăpa de punctele negre și îți va face pielea netedă. Doar amestecă argila verde cu apă și întinde-o într-un strat pe toată fața. Lasă-o să acționeze 20 de minute înainte de a clăti fața cu apă călduță.

Alte soluții naturale pentru a scăpa de punctele negre

Eliminarea punctelor negre necesită o bună curățare a pielii. Ingredientele naturale din bucătărie pot elimina aceste puncte negre inestetice.

Roșii. Bogate în vitaminele C și B, roșiile luminează pielea, absorb uleiul și strâng porii. Sunt o soluție excelentă pentru persoanele cu ten gras, deoarece pulpa de roșii elimină eficient excesul de grăsime fără a fi agresivă. Taie o roșie în felii. Freacă pielea cu feliile de roșie și concentrează-te pe zonele acoperite cu puncte negre. Lasă să se usuce puțin, apoi clătește cu apă curată.

Albuș de ou. Deși neobișnuită, masca din albuș este eficientă în eliminarea punctelor negre. Albușul de ou nu este bun doar pentru alimentație, ci și pentru piele și păr, datorită  proprietăților sale de curățare și purificare. Este o modalitate ușoară și eficientă de a scăpa de punctele negre și de a strânge porii.

Amestecă gaz lampant, cu ulei de ricin și suc de lămâie. Vei fi surprinsă

Pentru a face această mască, bate un albuș de ou până devine alb și spumos. Apoi adaugă o linguriță de suc de lămâie și o una de miere. Spală-te pe fața cu apă caldă și usuc-o cu un prosop de bumbac. Apoi aplică masca pe zonele afectate, folosind o perie.

Odată ce primul strat este complet uscat, adăugă al doilea strat de mască. Lasă să se usuce circa 20 de minute, apoi spală-te pe față.

Ou, miere și lămâie. Datorită acestor remedii naturale pentru punctele negre, poți să-ți iei rămas bun de la creme și alte produse pentru exfolierea pielii. Acest lucru îți va permite să faci economii semnificative.

 

Trei alimente minune te scapă de riduri. Rețeta folosită de frumoasele din Turcia

 

Trei alimente minune te scapă de riduri. Află din rândurile de mai jos la ce truc recurg frumoasele turcoaice. O problemă prezentă atât în viața femeilor, cât și a bărbaților, sunt ridurile, care pot fi eliminate cu trei alimente minune.

Doamnele sunt tot mai preocupate pentru a-și păstra tenul curat și tânăr, indiferent de vârstă, de aceea sunt în căutarea cremelor și a loțiunilor, care să le ajute.

Există o mulțime de produse pentru prevenirea apariției ridurilor, dar odată apărute, numai niște remedii-minune ar avea efectele mult așteptate.

Crema de față, esențială pentru îngrijirea tenului. Ce se întâmplă dacă aplici prea multă

Unul dintre remedii se bazează pe o rețetă folosită de doamnele din Turcia. Rețeta constă în combinarea a trei alimente minune.

Rețeta turcească este secretul unui ten de invidiat, care oferă rezultate uimitoare de la primele folosiri.

Printre cele trei alimente minune se regăsesc pepenele galben, argila și mierea. Deci ai nevoie de: două linguri de miez de pepene galben, o lingură de argilă și o linguriță de miere de albine. Miezul de pepene galben se pisează cu o furculiță până ce se va transforma într-o pastă. Se amestecă apoi cu argilă și miere de albine.

Modul de aplicare

Masca obținută se întinde pe față, evitând zona ochilor și cea a buzelor. Se lasă să acționeze cel puțin 15 minute, după care se clătește tenul cu apă călduță.

Aplică la final o cremă hidratantă sau antirid.  Iată cum trei alimente minune: pepenele galben, argila și mierea, te pot ajuta să scapi de ridurile de pe față. 

Rețeta turcească se folosește o dată pe săptămână și cel puțin timp de două luni. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel