Aeronava care aduce din Africa de Sud echipa de rugby din Baia Mare va ateriza azi la București

Avion
Aeronava care îi va aduce acasă pe jucătorii de rugby din Baia Mare ar urma să aterizeze luni, 29 noiembrie, cu o zi mai repede decât se anunțase.

Reprezentanții Ministerului Transporturilor anunță, într-un comunicat, că azi, în jurul orei 15.00, va ateriza pe Otopeni aeronava care îi aduce acasă pe jucătorii de rugby din Baia Mare. Aceștia vin din Africa de Sud, unde a fost identificată o nouă tulpină a infecției COVID, Omicron.

”În urma analizelor efectuate cu toţi factorii implicaţi în organizarea misiunii de repatriere a românilor şi cetăţenilor europeni din Africa de Sud, dar şi în urma recalculării orarului de zbor, aeronava TAROM va ajunge cu o zi mai devreme faţă de ora comunicată iniţial către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. Astfel, aeronava Boeing 737-700 YR-BGG va ateriza la Otopeni în data de 30 noiembrie 2021, în jurul orei 15:00. Directorul general al TAROM îşi asumă informarea eronată", se precizează într-un comunicat, citat de Agerpres.

Precizarea vine la nici trei ore după declarațiile făcute de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu. Inițial, acesta afirmase că sportivii din Baia Mare vor reveni acasă pe 1 decembrie, în jurul orei 12.00.

Declarația ministrului Grindeanu privind echipa de rugby din Baia Mare (de la minutul 12.59):

”Am fost în legătură permanentă cu primul ministru, care a gestionat, împreună cu domnul Raed Arafat, toată această problemă. Am ţinut legătura. Noi am pus la dispoziţie aeronava şi în acest moment e aterizată, cred că de la 8.30 la Mombasa, unde echipajul va avea nevoie de câteva ore să se odihnească, să realimenteze. După tot acest traseu, undeva pe 1 decembrie, în jurul orei 12.00, aeronava din câte ştiu eu va ateriza pe Otopeni, urmând ca de la Otopeni TAROM să pună la dispoziţie şi transportul până la Baia Mare, pentru că vorbim de echipa de rugby din Baia Mare”.

Autoritățile au anunțat luni, 29 noiembrie, 1.096 de noi îmbolnăviri cu infecția COVID. ”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 29 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.096 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 107 decese dintre care 15 anterioare”, se arată într-o informare.

Duminică, 28 noiembrie, au fost înregistrate 1.377 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 19 sunt ale unor pacienți reinfectați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel