Adepții unui cult religios, rate mai mici de cancer și de deces

Un studiu recent a găsit rate mai mici de moarte prematură și cancer la Adventiștii de ziua a șaptea, în comparație cu populația generală din SUA.

Publicat recent în revista CANCER, un jurnal revizuit de la egalitate al Societății Americane de Cancer, studiul a găsit, de asemenea, rezultate similare atunci când limitează analiza soar la Adventiștii de culoare și la populația generală de culoare, notează Eurekalert. 

Comportamentele de sănătate promovate de Biserica Adventistă de Ziua a șaptea includ interzicerea fumatului, consumul unei diete bazate pe plante, exerciții fizice regulate și menținerea greutății normale a corpului. Cercetările anterioare sugerează că adventiștii de ziua a șaptea au riscuri mai mici de cancer, boli de inimă și diabet, iar în California, trăiesc mai mult decât populația generală. Rezultatele variază însă în funcție de tipul de cancer.

Gary Fraser, doctor, de la Universitatea Loma Linda din Loma Linda, California, și colegii săi au comparat ratele de deces și incidența cancerului între un grup de persoane adventiste de ziua a șaptea și un eșantion reprezentativ al populației din SUA. Mai exact, cercetătorii au analizat datele din Studiul de Sănătate Adventist incluzionat la nivel național și o populație de recensământ din SUA și s-au ajustat pentru diferențele de educație, locația de reședință și obiceiurile de fumat din trecut, astfel încât acești factori nu ar explica niciunul dintre rezultatele obținute.

Echipa a descoperit rate semnificativ mai mici de deces din orice cauză, precum și o incidență mai mică a tuturor cancerelor combinate la populația adventistă (cu 33% și respectiv 30 la sută) și rate mai mici de incidență specifică pentru cancerul de sân, colorectal, rectal și cancerul pulmonar (cu 30%, 16%, 50%, respectiv 30%). Ratele de deces și incidența tuturor cazurilor de cancer combinate au fost, de asemenea, semnificativ mai scăzute în rândul persoanelor adventiste de culoare, comparativ cu persoanele de culoare din populația recensământului din SUA (cu 36% și, respectiv, 22%).

Dr. Fraser a menționat că rezultatele nu identifică în mod clar cauzele beneficiilor pentru sănătate experimentate de adventiști, dar alte studii au furnizat dovezi că obiceiurile alimentare pe bază de plante alese de mulți adventiști sunt un factor important. „Vegetarienii adventiști au mai puțin exces de greutate, diabet, hipertensiune arterială, colesterol crescut în sânge, boli coronariene și mai multe tipuri de cancer în comparație cu non-vegetarieni adventiști", a spus el. „Astfel, concluziile din acest raport care compară toți adventiștii - vegetarieni și non-vegetarieni - cu americanii obișnuiți sunt în mare măsură așteptate și sugerează cu tărie că aceste avantaje pentru sănătate pot fi disponibile tuturor americanilor care aleg diete similare, în plus, desigur la alte binecunoscute alegeri prudente ale stilului de viață, cum ar fi activitatea fizică regulată, evitarea fumatului și menținerea greutății corporale. "

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel