Adrian Streinu-Cercel: Pandemia COVID s-ar termina în două săptămâni, dacă am face ACESTE lucruri
24 noi 2020 / 23:00
Prof dr Adrian Streinu-Cercel, a explicat, marți seară, ce trebuie făcut pentru ca pandemia să se sfârșească în România în doar două săptămâni. 
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel

Directorul institutului „Matei Balș”, din Capitală, prof dr Adrian Streinu-Cercel a subliniat că dubiile care sunt aruncate asupra unui posibil viitor vaccin fac mult rău. În plus, specialistul nu înțelege de ce în România nu se fac testări în masă.

„Este o greșeală enormă ca în contextul în care toată lumea se chinuie să găsească un vaccin să vii și să ridici probleme și dubii cu privire la acesta. Trebuie să citești cam cum sunt făcute aceste vaccinuri pentru că tehnologia pe care o utilizăm este absolut revoluționară. (...)

Dacă noi nu înțelegem că suntem în pandemie, dacă nu înțelegem că pe teritoriul României este o epidemie, dacă nu înțelegem că pe teritoriul României se moare din cauza acestui virus, înseamnă că avem o problemă conceptuală majoră. (...) Prima intervenție în epidemie este să testăm. Nu facem acest lucru. Nu înțeleg de ce nu facem acest lucru, de ce nu testăm în stradă. Alții au făcut-o! Și cu rezultate minunate.

A doua intervenție este folosirea anticorpilor monoclonali, care să oprească pandemia. Noi dacă am împrăștia acești anticorpi monoclonali în 70% din populație în două săptămâni de zile nu am mai vorbi de incindența SARS-CoV 2 în circulație în România. Și a treia intervenție este vaccinarea", a spus Adrian Streinu Cercel, la Siteza Zilei, la Antena3


Ştiri RecomandateIti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri