Admitere la UMF București: peste 1.460 de locuri scoase la concurs

UMF București  FOTO: Dana Lascu
Pentru examenul de admitere la UMF "Carol Davila" din București s-au scos la concurs 1.464 de locuri, dintre care 1.154 finanțate de la stat.

Admitere, UMF București. Reprezentanții UMF București anunță că scot la concurs 1.464 de locuri la facultățile de Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Moaşe şi Asistenţă Medicală pentru anul universitar 2019-2020. 1.154 de locuri sunt finanţate de la bugetul de stat, 310 - cu taxă.

Admitere UMF Buucrești: repartizarea pe facultăți

Pentru Facultatea de Medicină sunt 650 de locuri la buget și 200 la taxă, Medicină dentară - 180 locuri finanţate de la buget şi 74 locuri cu taxă, Farmacie - 150 locuri finanţate de la buget şi 20 locuri cu taxă, Moaşe şi Asistenţă Medicală Generală (FMAM)- 95 locuri finanţate de la buget şi 4 locuri cu taxă.

Pentru alte specializări FMAM, care însumează 3 ani de studiu şi 180 de credite, au fost repartizate 75 de locuri finanţate de la buget şi 12 de locuri cu taxă, iar alte 4 locuri fiind scoase la concurs pentru absolvenții din centrele de plasament.

Admitere, UMF București: înscrierile

Tinerii interesați se pot înscrie între 11 iulie și 17 iulie, între orele 9.00 și 16.00, la secretariatele facultăţilor: pentru Facultatea de Medicină pe Bulevardul Eroilor Sanitari, nr. 8, sector 5; pentru Facultatea de Medicină Dentară - Calea Plevnei, nr. 19, sector 5; pentru Facultatea de Farmacie - str. Traian Vuia, nr. 6, sector 1; pentru Facultatea de Moaşe şi Asistennţă Medicală (FMAM) – Bulevardul Eroilor Sanitari, nr. 8, sector 5.

În ce privește taxa de înscriere, aceasta este de 250 lei pentru toate facultăţile şi specializările. 75% din cuantumul taxei reprezintă taxa administrativă, iar 25% taxa de participare, se arată într-un comunicat al UMF București.

Dacă vreun tânăr se retrage din concurs înaintea desfaşurării probelor, doar taxa de participare îi va fi returnată.

Admitere, UMF București: categorii aparte la înscriere

Conform legii, copiii personalului didactic și didactic auxiliar aflat în activitate sau pensionat (până la vârsta de 26 ani ai candidatului) sunt scutiţi de la plata taxelor de înscriere la concursul de admitere la studii universitare de licenţă din Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" Bucureşti.

Pentru anul universitar 2019-2020, Senatul UMF București a aprobat scutirea de taxă de înscriere la admiterea la studii universitare de licenţă următoarele categorii de candidaţi: orfanii de ambii părinţi, candidaţii instituţionalizaţi în aşezăminte de ocrotire sau din plasament familial, copiii din familiile afectate de catastrofe naturale, eroii revoluţiei române şi copiii acestora.

UMF acceptă admiterea fără cocnurs pe acei tineri care au obţinut, în perioada studiilor liceale, distincţii (premiile I, II, III, menţiune) la olimpiadele școlare internaționale sau naţionale recunoscute de Ministerul Educației la disciplinele Biologie, Fizică şi Chimie.

Pentru admiterea în anul universitar 2019-2020, tinerii se pot pre-înscriere online. Candidații vor printa formularul completat și semnat îl vor prezenta la Secretariat, împreună cu celelalte acte, acesta constituind cererea de înscriere.

Taxa de studiu la UMF "Carol Davila" pentru licență este de 9.000 lei/an de studiu pentru Medicină, Medicină dentară şi Farmacie şi 6.000 lei/an de studiu pentru FMAM. Taxa de studiu anuală va fi plătită în 3 tranşe (prima tranşă - 50% din taxa anuală, a doua tranşă – 25% din taxa anuală şi a treia tranşă – 25% din taxa anuală).

Admitere, UMF București: 70 de locuri bugetate pentru Institutul Medico–Militar

Pentru Institutul Medico–Militar, instituţie militară de învăţământ din cadrul Ministerului Apărării Naționale, s-au aprobat 70 de locuri bugetate pentru anul universitar 2019-2020. Acestea sunt repartizate astfel: Medicină - 50 de locuri, Medicină Dentară - 10 locuri și Farmacie - 10 locuri. Admiterea pe aceste locuri se va susţine la aceeaşi dată şi în aceleaşi condiţii de concurs ca şi la facultăţile Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila".

Înscrierea candidaţilor şi informaţii suplimentare pot fi obţinute de la Institutul Medico – Militar, str. Institutului Medico–Militar, nr. 3–5, sector 1, Bucureşti, tel: 021/319.60.06; fax: 021/319.70.61.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel