Adevărul despre pepenele roșu. 5 efecte secundare mai puțin cunoscute
21 iul, 09:54

Dfectele pe care le are pepenele roșu în organism. Foto: Pixabay
Iată cinci lucruri mai puț in cunoscute despre pepenele roșu.

Pepenele roșu este vedeta verii. Dulce, răcoros și plin de vitamine, este poate cel mai îndrăgit fruct din sezonul cald. Deși această gustare aduce o mulțime de beneficii în organism, există și câteva efecte secundare mai puțin cunoscute ale consumului de pepene.

Pepenele roșu este plin de nutritrienți benefici pentru sănătate. Este bogat în vitaminele A și C, antioxidanți și are un conținut scăzut de zahăr, în comparație cu alte fructe tropicale.

Cu toate acestea, dincolo de compoziția sa nutritivă, este posibil să vă confruntați cu câteva dintre aceste efecte secundare mai puțin cunoscute ale consumului de pepene roșu. Unele ar putea chiar să vă surprindă! Nu toate aceste efecte sunt rele, câteva sunt chiar miraculase pentru sănătate.

1 Înrăutățește problemele digestive

G Ad:

Pepenele roșu este bogat în fructoză, care este un compus vegetal din categoria FODMAPs. Este posibil ca persoanele cu antecedente de probleme digestive, cum ar fi sindromul colonului iritabil (IBS), să trebuiască să limiteze alimentele FODMAP pentru a se simți mai bine, potrivit John Hopkins Medicine.

Nu toată lumea este sensibilă la FODMAP-uri, iar experimentarea unui protocol de eliminare poate funcționa pentru dumneavoastră dacă bănuiți că pepenele roșu contribuie la problemele digestive.

2 Ajută la neutralizarea celulelor canceroase

Pepenele roșu este bogat în antioxidanți care ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism. Dacă sunt lăsați necontrolați, radicalii liberi au capacitatea de a forma celule canceroase.

Licopenul este vedeta spectacolului aici. De obicei, roșiile își iau tot creditul pentru că oferă o sursă bună de licopen. Cu toate acestea, pepenele roșu oferă de fapt cu aproape 40% mai mult licopen decât roșiile, potrivit studiilor.

Antioxidanții precum licopenul ajută la combaterea cancerului, promovează anti-îmbătrânirea și repară celulele deteriorate din organism.

Citește continuarea pe Spectacola și află car esunt celelalte lucruri nebănuite despre pepenele roșu.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri