Adevărul despre ciocolata neagră: 5 beneficii despre care nu știai

Ciocolata neagra
Ciocolata neagră are o serie de beneficii pentru sănătate despre care nu multă lume știe adevărul.

Ciocolata are un adevărat rol „salvator” atunci când vorbim despre schimbări de dispoziție și pofte. În ciuda faptului că este adesea incriminată de către pasionații de fitness, are o serie de beneficii.

Bomboanele de ciocolată sunt un dulce care vă oferă un impuls instantaneu de energie. Este adesea considerată o îngăduință păcătoasă care are eficacitatea de a ne alina sufletele și de a ne înălța stările de spirit.

Cu toate acestea, mai multe studii ne-au arătat că bomboanele de ciocolată pot fi bune pentru sănătatea dumneavoastră dacă sunt consumate într-o cantitate adecvată. Desigur, nu se poate nega faptul că orice exces duce întotdeauna la un dezastru și are anumite efecte secundare. În mod similar, ciocolata atunci când este consumată în exces poate duce la apariția cariilor sau a diabetului.

Însă are beneficii certe, care nu pot fi negate.

Iată o listă a acestor beneficii pe care le aduce ciocolata neagră, consumată cu moderație.

Ajută la reducerea bolilor cardiovasculare

Da, așa e. Consumul regulat de ciocolată, în special ciocolată neagră, poate reduce riscul de a dezvolta orice boală cardiovasculară și de accidentele vasculare cardiace. Combinată cu o dietă sănătoasă, ciocolata neagră vă poate salva de un infarct.

Poate ajuta la ameliorarea inflamației

Inflamația poate fi cauzată oriunde în corpul dumneavoastră, puteți avea dureri musculare, dureri de cap sau boli severe prin inflamație. Ciocolata conține flavonoide și cacao care acționează ca antioxidanți și ajută la reducerea inflamației din corp.

Îmbunătățește abilitățile cognitive

Un aport regulat de bomboane de ciocolată care include flavanoli de cacao reprezintă un mare beneficiu pentru funcțiile cognitive. Vă poate îmbunătăți nivelul de concentrare, atenție, viteză, fluență verbală și memorie de lucru.

Stimulează starea de spirit

Bomboanele de ciocolată neagră conțin în mod specific substanțe chimice stimulante pe care corpul le creează în mod natural. Aceste bomboane de ciocolată conțin o anumită cantitate de serotonină, un neurotransmițător și triptofan care ne dă senzația de bine după ce mâncăm ciocolată. Prin urmare, este adesea văzută ca un aliment al fericirii, capabil să combată tristețea și anxietatea.

Oferă energie instant

Dacă aveți o tensiune arterială redusă sau vă simțiți lipsiți de energie și letargici, bomboanele de ciocolată vă pot crește instantaneu nivelul de energie. Ciocolata conține o anumită cantitate de cofeină și teobromină care vă ajută să vă oferiți un impuls energetic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel