Adenovirus: patru noi tulpini, descoperite de cercetători

Adenovirusul, patru noi tulpini au fost descoperite
Patru noi tulpini de adenovirus au fost descoperite de cercetători. Acestea au fost strâns legate de o tulpină izolată de la un copil la Beijing în timpul unei epidemii în 2012-2013.

Infecțiile cu adenovirus uman din Singapore și Malaezia au cauzat boli respiratorii severe în rândul copiilor și adulților în ultimii ani, dar oamenii de știință încă nu știu dacă aceste focare au fost cauzate de tulpini de virus noi sau re-emergente.

În primul studiu pe scară largă pentru identificarea sistematică a tulpinilor de adenovirus din Singapore, oamenii de știință conduși de Duke-NUS Medical School au descoperit patru tulpini noi și au constatat o creștere a două tulpini legate de boli grave.

Cum afectează adenovirusurile 

Adenovirusurile sunt o familie de virusuri cu peste 50 de tulpini cunoscute care pot infecta oameni de toate vârstele și cel mai frecvent infectează sistemul respirator. Răceala, durerile de gât și febra sunt printre simptomele provocate de diferite tulpini de adenovirus. În unele cazuri, adenovirusurile pot provoca simptome respiratorii severe, inclusiv pneumonie sau mai multe condiții care pot pune viața în viață, cum ar fi insuficiența unui organ, la pacienții cu sistem imunitar slăbit.

Folosind un algoritm de genotipizare pentru a studia infecțiile cu adenovirus uman (HAdV) la pacienții din două spitale publice mari din Singapore, cercetătorii au testat peste 500 de probe clinice de la pacienți pediatri și adulți.

"Am detectat patru tulpini de HAdV strâns legate de o tulpină izolată de la un copil la Beijing în timpul unei epidemii în 2012-2013", a declarat autorul principal al studiului, Kristen Coleman, din Programul Boli Infecțioase Emergente (EID) la Școala medicală Duke-NUS.

„Rezultatele noastre evidențiază, de asemenea, o creștere a tipurilor de VHV 4 și 7 în rândul populației pediatrice de-a lungul timpului”, a spus Coleman. „Pacienții cu sistem imunitar slăbit și cei cu tipul 2, 4 sau 7 de VHV au avut un risc mai mare să facă boli severe. Prevalența ridicată și severitatea infecțiilor cu tip VHV 4 identificate în studiul nostru este intrigantă”, a spus dr. Gregory Gray, profesor în programul EID de la Duke-NUS și membru al Institutului Global de Sănătate Duke.

Vaccinurile, recomandate 

Având în vedere rezultatele studiului, autorii sugerează că oficialii de sănătate publică și clinicienii din Singapore iau în considerare utilizarea terapiilor antivirale și a vaccinurilor adenovirus. De asemenea, aceștia recomandă Singapore și altor țări care iau în considerare noi măsuri de tratament și control VHV ar trebui să efectueze supravegherea genotipului adenoviral periodic și de rutină pentru a colecta datele necesare pentru a lua decizii informate, bazate pe dovezi.

"La descoperirea sa în anii 1950, HAdV tip 4 a fost considerat în mare măsură restricționat și controlat de vaccin în populația militară din SUA, cu rare detectări în rândul civililor", a spus Gray. „Singapore ar beneficia de studii mai frecvente asupra genotipurilor clinice HAdV pentru a identifica pacienții cu risc de boală severă și a ajuta la ghidarea noilor terapii antivirale.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel