Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Actrița Marinela Chelaru a vorbit despre problemele de sănătate cu care se confruntă. Aceasta a trecut, cu ceva timp în urmă, printr-un infarct. Actrița, în vârstă de 62 de ani, a povestit clipele grele prin care a trecut.I s-a recomandat să nu facă prea multă mișcare și nici să iasă afară când temperaturile sunt ori foarte scăzute, ori foarte crescute.
”Nu am voie să ies pe căldură și pe frig, când este ger afară. Am stat cuminte în casă în toată această perioadă. Nici bine așa nu prea m-am mai simțit, mi-am luat medicamentele mele și cam atât. Am vrut să ies până la piață, dar nu am mai fost. Am mâncat fructe pentru că aveam în casă, mi-am făcut și înghețată. Acum soțul face cumpărăturile, dar nu prea avem nevoie, pentru că avem provizii în casă", a declarat Marinela Chelaru pentru impact.ro.
În ultima perioadă nu a fost la spital și ține legătura cu medicul prin telefon. ”Vorbesc cu doctorița mea la telefon și cam atât. Este un înger de femeie. Ținem legătura pentru orice eventualitate, dar nu am avut probleme. Ultima dată mi-a schimbat medicamentele de tensiune și mă simt mult mai bine", a afirmat actrița Marinela Chelaru, potrivit DC News.
Unul dintre factorii externi care pot afecta pacienții cu boli cardiovasculare, mai ales dacă nu își iau și controlează tratamentul, este vreme a explicat dr Rodica Niculescu, de la Spitalul Clinic Sanador. ”Sunt persoane cărora, prin prezența căldurii excesive le scade foarte mult tensiunea, sunt persoane cărora le crește tensiunea, mai ales cele care nu sunt cooperante în a-și lua medicația zilnică. Acest lucru este foarte important de amintit, atunci când ni s-a pus un diagnostic și avem un tratament, este foarte important să reușim să ne păstrăm tratamentul. Orice modificare (observăm, n.r.) în evoluția noastră, trebuie să vorbim cu medicul să ne reducă sau să ne mărească dozele sau să ne schimbe medicația”, precizează medicul Rodica Niculescu.
Medicul cardiolog Vasi Rădulescu a explicat pe blogul său personal care sunt cele mai importante șase simptome ale unui atac de cord.
* să nu provoace dureri în piept - recunoașterea momentului în care tu sau altcineva face un atac de cord este esențială pentru a obține ajutor și pentru supraviețuire. Dar o persoană care are un atac de cord nu îşi va pune mâna în piept şi va anunţa. Cel mai important lucru de știut este că adesea, un atac de cord nu este însoțit de dureri toracice severe. Unele atacuri de cord apar rapid și puternic cu dureri în piept, dar multe au loc cu disconfort, transpirație sau oboseală. Iată semnele de urmărit:
* durere sau apăsare în piept - mai degrabă decât durerea, atacurile de cord se prezintă adesea ca presiune asupra pieptului, o apăsare şi o respiraţie rapidă. Asta pentru că în timpul unui infarct, numit și infarct miocardic, fluxul de sânge către o parte a inimii este blocat, adesea de un cheag de sânge. Dacă simptomele durează mai puțin de aproximativ 10 secunde, este puțin probabil să fie un atac de cord. Dacă durează mai mult de cinci minute, trebuie să suni la 112.
* durere în alte zone ale corpului - alte semne de avertizare pot include durere sau disconfort la unul sau la ambele brațe sau la spate, gât, maxilar sau stomac. Unii oameni descriu o durere care iradiază în brațul stâng. Alții experimentează dureri la nivelul abdomenului superior. Simptomele infarctului se pot simți, de asemenea, ca o indigestie severă. În acest caz, medicii recomandă să te gândeşti dacă ai mâncat ceva care ar fi putut provoca disconfort. Dacă durerea este provocată sau se opreşte la mişcare, probabil că nu este un atac de cord. Cheia este că durerea din infarct nu dispare, chiar și în timp ce cineva stă în repaus.
Restul simptomelor le puteți citi AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...