Acidul salicilic, 4 beneficii FABULOASE pentru piele. Cum se folosește

Dermatita atopică. Foto: Pixabay
Acidul salicilic este disponibil într-o gamă de produse de îngrijire a pielii, binecunoscut ca un tratament pentru pielea cu imperfecțiune și tendință. Iată la ce e bun și cum se folosește: 

Dacă aveți pielea grasă, cu tendințe acneice, sau puncte negre, atunci acidul salicilic ar putea fi benefic pentru dumneavoastră. 

Ce este acidul salicilic

Multe dintre produsele de îngrijire a pielii conțin acuzi. Acidul salicilic, în mod special, este un beta-hidroxi acid, derivat din scoarța de salcie, precum și din fructe și legume, care ajută la exfolierea pielii și la curățarea porilor acesteia. Stucruta sa îl face mai solubil în ulei, permițându-i să pătrundă mai adânc în porii pielii.

Cum și la ce se folosește acidul salicilic

Acidul salicilic este disponibil într-o gamă de produse de îngrijire a pielii, astfel încât este ușor să încorporați unul sau mai multe dintre acestea în rutina obișnuită de curățare a pielii, pe care ar trebui să o urmați atât dimineața, cât și seara.

Curățare, tonifiere și hidratare:

Îndepărtați machiajul și spălați fața folosind un săpun blând, special pentru față, unul care poate conține chiar acid salicilic. Folosiți apoi un tonic sau o apă tonică. Un tonic este conceput pentru a asigura hidratarea și îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, precum și pentru a pregăti pielea pentru hidratant și machiaj. În final, aplicarea unei creme hidratante vă va ajuta să vă hidratați pielea și să o mențineți sănătoasă. Un mit comun este că, dacă aveți pielea grasă, nu aveți nevoie să aplicați cremă hidratantă. Cu toate acestea, crema dacă e special concepută pentru tenul gras, va oferi pielii umezeală și o va opri să supraproducă ulei.

Acidul salicilic poate fi folosit și la peeling, la fiecare două până la patru săptămâni, în funcție de starea pielii. Ajută la combaterea pielii grase, cât și la întinerirea ei. Poate fi folosit pe tot corpul, nu doar pe față și gât. 

Beneficiile acidului salicilic pentru piele

Acidul salicilic are multe beneficii pentru piele. Iată câteva dintre ele: 

1) Ajută pielea pătată

Punctele negre, punctele albe și coșurile apar atunci când porii se umplu de celule moarte ale pielii și ulei. Acidul salicilic pătrunde în piele și ajută la desfundarea porilor. Poate dura câteva săptămâni pentru a vedea efectele complete ale acestui tratament. 

2) Îndepărtează celulele moarte ale pielii

Știm cu toții cât de important este să exfoliați pielea de două sau trei ori pe săptămână, iar acidul salicilic are proprietăți exfoliante, eliminând celulele moarte ale pielii care se acumulează la suprafață.

3) Scade secreția de ulei

Acidul salicilic reduce cantitatea de ulei produs de glandele dvs. sebacee.

4) Reduce aspectul de roșeață

Acidul salicilic are unele proprietăți care ajută la reducerea petelor roșii de pe piele. 

Efecte secundare

Acidul salicilic este considerat sigur de utilizat pe piele. Cu toate acestea, la fel ca în cazul tuturor produselor de îngrijire a pielii, este important să fiți conștienți de orice efecte adverse pe care le poate avea. Efectuați întotdeauna un test înainte de a utiliza pentru prima dată un produs nou pentru piele.

Efectele secundare potențiale includ iritarea pielii, îndepărtarea a prea mult ulei rezultând uscăciune, senzație de furnicături sau usturime la nivelul pielii, mâncărime, descuamare și urticarie. Dacă apare oricare dintre aceste efecte secundare, trebuie să întrerupeți utilizarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel