Aceste alimente te vor face fericit. Sunt bogate în dopamină, substanța denumită „hormonul fericirii”

Fericire       Foto: Pixabay
Iată o serie de alimente care pot ajuta la reglarea nivelului de dopamină din corp.

Dopamina este unul dintre numeroșii neurotransmițători din creierul uman. Este un hormon responsabil de starea de bine, pe care creierul tău îl eliberează ca recompensă atunci când îndeplinești sarcinile zilnice.

De la sentimentul de satisfacție până la productivitate crescută, dopamina te ajută în mai multe moduri. Deși un nivel bun de dopamină te poate ajuta să te motivezi, să îmbunătățești funcția cognitivă și să reglezi mișcările corpului, nivelurile scăzute de dopamină pot reduce entuziasmul și motivația. Cu toate acestea, anumite alimente pot ajuta la menținerea sub control a nivelului de dopamină.

Iată cum poți crește nivelul de dopamină în mod natural.

1- Mananca alimente bogate în proteine. Alimentele bogate în proteine ​​conțin aminoacizi, tirozină și fenilamină, care pot ajuta la producerea de dopamină. Ouăle, somonul afumat și iaurtul bogat în proteine ​​sunt câteva dintre opțiunile alimentare bune de inclus în dieta ta.

2- Grăsimile sănătoase produc dopamină. Evită consumul de grăsimi saturate, cum ar fi junk food, alimente uleioase, lactate bogate în grăsimi, deoarece acestea le pot perturba producția.

3- Asigură-te că mănânci la intervale regulate, nu mănânci alimente procesate sărate și păstrează la minimum mâncărurile cu zahăr.

4- Noi studii au descoperit legătura dintre sănătatea intestinului și a creierului. Intestinul este locul unde sunt produse multe molecule de semnalizare a neurotransmitatorilor, inclusiv dopamina. Consumul de alimente care conțin probiotice poate ajuta. Iaurt, ciocolată neagră, chefir, kombucha, kimchi, niște brânzeturi etc.

5- Nucile și oleaginoasele (nuci, alune, migdale etc) sunt bogate în diverși nutrienți care afectează starea de spirit și nivelul de dopamină. De exemplu, migdalele sunt bogate în tirozină, nucile braziliene sunt bogate în seleniu, nucile conțin acizi grași omega-3, antioxidanți și acid linoleic.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: Cofeina din ceai sau cofeina din cafea te afectează diferit. Iată motivul

Alte sfaturi

- Unele studii au sugerat că exercițiile fizice regulate pot crește nivelul de dopamină și pot îmbunătăți starea de spirit. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetări în acest sens.

- Un somn bun este un alt lucru important care poate ajuta la reglarea dopaminei din corp. Somnul insuficient poate duce la sensibilitate la dopamină și poate duce la schimbări de dispoziție.

- De asemenea, poate ajuta să asculți ceva care liniștește mintea sau te face fericit.

- Meditația te poate ajuta să-ți limpezești mintea, să te concentrezi și să renunți la gândurile negative, care la rândul lor îți vor îmbunătăți starea de spirit.

Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel