Alimentația în sezonul rece poate fi...
”Soluția pentru accelerarea metabolismului încetinit este activitatea fizică”, a afirmat dr. Mihaela Bilic. Cunoscutul medic nutriționist, în cadrul emisiunii Doctor de Bine, de la PRO TV.
Aceasta susține că în timpul contracțiilor musculare, organismul este obligat să ardă calorii, mai mult, atrage atenția că niciodată nu vom putea consuma prin mișcare câte calorii putem să aducem din mâncare, dar că sportul regulat menține masa musculară și poate crește arderile cu 300 până la 500 de calorii pe zi.
”Efortul fizic intensifică circulația, respirația și transpirația, care se fac cu un consum mare de calorii. După sport, rata metabolică rămâne accelerată cu 15%, deci mișcare mărește inclusiv metabolismul bazal. Sportul dezvoltă mușchii, iar un organism bine antrenat arde mai multe calorii.
Cea mai sigură cale de încetinire a metabolismului este cura de slăbire drastică și repetată. Cu cât mâncăm mai puțin, cu atât corpul nostru va învăța să cheltuiască mai puțin. Scăderea cheltuielilor metabolice din timpul din timpul dietelor nu este urmată de revenirea la normal a arderilor.
Un aport alimentar sub 1.000 de calorii pe zi duce la slăbit, însă există riscul ca metabolismul să fie diminuat cu 30 până la 50%”, a spus Mihaela Bilic.
Mihaela Bilic a făcut un ”decalog” al alimentelor și măsurilor alimentare care pot stimula metabolismul, iar printre acestea se numără și mult apreciata cafea.
”Consumați alimente și băuturi calde sau reci.
Consumați proteine la fiecare masă, ca să puneți metabolismul la treabă.
Evitați combinația făinoase - grăsime, adică pizza, sandwich-uri, paste, se transformă ușor în grăsime de depozit.
Folosiți condimente, tot ce este iute și picant accelerează metabolismul.
Beți cafea, cafeina stimulează digestia, circulația și respirația, inhibă apetitul și accelerează metabolismul.
Alegeți cerealele integrale și consmați fructele cu tot cu coajă, au indice glicemic mic și risc de îngrășare scăzut.
Evitați consumul de carbohidrați după ora 18:00, spre seară, rata metabolică scade.
Consumați creveți și fructe de mare, sunt bogate în iod, zinc, seleniu și crom, minerale esențiale pentru sinteza de hormoni tiroidieni.
Evitați excesul de legume crucifere - varză, conopidă, broccoli, au tendința să încetinească activitatea tiroidei.
Împărțiți cantitatea de mâncare dintr-o zi în mese mai mici și mai dese, efortul de digestie înseamnă consum caloric, deci trei mese pe zi sunt de preferat în loc de o masă unică”, explicat dr. Mihaela Bilic, în emisiunea de la PRO TV.
Vezi și: Care sunt INGREDIENTELE ce nu trebuie să lipsească din MENIUL frumuseții
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Alimentația în sezonul rece poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Acest truc simplu te scapă rapid de...