ABCIXIMABUM  - prospect
06 sep, 22:44
ABCIXIMABUM - prospect. Acţiune: Antiagregant plachetar; blochează receptorii glicoproteici IIb/IIIa de pe suprafaţa plachetelor sanguine, cu împiedicarea legării fibrinogenului, a factorului von Willebrand şi a altor molecule de adeziune de situsurile specifice. 
Foto: Pixabay

Denumirea comercială: REOPRO 

Prezentare: Soluție injectabilă  

Indicații: Adjuvant al heparinei şi acidului acetilsalicilic: la pacienţii supuşi intervenţiilor coronariene percutanate (PTCA), la pacienţii cu angină instabilă.

Contraindicații: Hipersensibilitate cunoscută la oricare din componentele produsului sau la anticorpii monoclonali murini, hemoragie internă activă; antecedente de accident vascular cerebral în ultimii 2 ani; intervenţie chirurgicală sau traumatism la nivelul creierului sau măduvei spinării; intervenţie chirurgicală majoră; neoplasm intracranian; malformaţie arteriovenoasă sau anevrism; diateză hemoragică cunoscută sau Hipertensiune arterială severă necontrolată; trombocitopenie preexistentă; vasculită; retinopatie diabetică sau hipertensivă; Insuficiență hepatică sau Insuficiență Renală severă. Sarcină şi alăptare. 

Atenție!: Trebuie folosit ca adjuvant al tratamentului cu acid acetilsalicilic şi heparină. Se asociază cu o creştere a frecvenţei sângerării în special la locul de acces al cateterului în artera femurală. Trebuie evitate puncţiile arteriale şi venoase, injecțiile itramuscular, folosirea de rutină a cateterelor urinare, intubaţia nasotraheală, sondele naso-gastrice şi manşetele pentru măsurarea automată a Tensiunii arteriale, dacă nu sunt necesare. 
Înaintea administrării trebuie măsurate numărul de plachete, ACT (timp de coagulare activat), timpul de protrombină şi APTT (timp de tromboplastină parţial activată), pentru a identifica eventualele tulburări de coagulare preexistente. Valorile Hb (hemoglobină) şi Ht (hematocrit) trebuie verificate înaintea administrării de abciximab, la 12 ore după injectarea bolusului şi din nou la 24 de ore după aceasta. Trebuie efectuate înregistrări ECG (electrocardograma) pe durata tratamentului Semnele vitale se vor controla la fiecare oră în primele 4 ore după inj ectarea bolusului de abciximab, apoi la 6, 12, 18 şi 24 de ore după aceasta. 
Abciximab trebuie întrerupt în cazul hemoragiilor severe necontrolate sau în cazul necesităţii interv. chir. Timpul de sângerare (TS) trebuie determinat prin metoda Ivy. Dacă TS rămâne mai lung de 12 minute, se pot administra 10 unităţi de plachete. Prudenţă când se asociază cu alte medicamente care afectează hemostaza. Risc de reacţii alergice sau de hipersensibilitate ori diminuarea beneficiilor dacă se adm. la pacienţi trataţi anterior cu anticorpi monoclonali. Beneficiile pot fi reduse la pacienţii cu boli renale sau patologie vasculară periferică. 

Reacții adverse: Hemoragii, dureri lombare, hipertensiune arterială, greţuri, dureri precordiale, vărsături, cefalee, bradicardie, febră, durere la locul de injectare şi trombocitopenie. Rar tamponadă cardiacă şi sindrom de detresă respiratorie a adultului. Rareori reacţii de hipersensibilitate sau alergice. 


Ştiri Recomandate

Vaccin anti-COVID. Două companii reiau testele în SUA
De ce este importantă masca? Experiment comentat de dr Fauci
5 lucruri ca să treceți cu bine peste schimbarea orei
Haloweenul sub două măști. Care protejează mai bine
Spitalul cu cea mai mare rată de vindecare de COVID-19
Medicamentul ieftin și banal care reduce decesul de COVID
ENTACAPONUM - prospect
DEFEROXAMINUM - prospect
FINASTERIDUM - prospect
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri