ABATACEPTUM – prospect
04 sep, 01:10
ABATACEPTUM – prospect. Acţiune: Inhibitor al activării limfocitelor T, implicate în patogeneza poliartritei reumatoide.
Soluție perfuzabilă. Foto: Pexels

ABATACEPTUM – prospect

Denumire comercială: ORENCIA 

Prezentare: Pulbere pentru concentrat pentru soluție perfuzabilă; Sol. injectabilă în seringă preumplută/stilou injector 

Indicații: Tratamentul poliartritei reumatoide active moderate până la severe, în combinaţie cu metotrexat la pacienţii adulţi care au răspuns insuficient sau au avut intoleranţă la alte medicamente antireumatice modificatoare de boală, inclusiv la cel puţin un inhibitor al factorului de necroză tumorală (TNF). Reducerea progresiei afecţiunii articulaţiilor şi îmbunătăţirea funcţiei fizice au fost demonstrate pe durata tratamentului combinat cu abatacept şi metotrexat. 

Contraindicații: Hipersensibilitate. Infecţii severe sau necontrolate (precum septicemia şi infecţiile oportuniste).

Atenție!: Monitorizarea atentă a oricărui semn de infecţie. Vaccinurile vii nu trebuie administrate simultan cu abatacept sau în termen de 3 luni de la întreruperea definitivă a trat. Prudenţă în sarcină; întreruperea alăptării pe perioada trat. 

Reacții adverse: Frecvent: herpes zoster. Mai puţin frecvent: pneumonie, hipersensibilitate, pielonefrită, bronhospasm, urticarie, psoriazis, cistită, migrenă, sufocare, uscăciunea ochilor. Rar: septicemie, bacteremie 


Ştiri Recomandate

Vaccin anti-COVID. Două companii reiau testele în SUA
De ce este importantă masca? Experiment comentat de dr Fauci
5 lucruri ca să treceți cu bine peste schimbarea orei
Haloweenul sub două măști. Care protejează mai bine
Spitalul cu cea mai mare rată de vindecare de COVID-19
Medicamentul ieftin și banal care reduce decesul de COVID
ENTACAPONUM - prospect
DEFEROXAMINUM - prospect
FINASTERIDUM - prospect
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri