ABATACEPTUM – prospect

Soluție perfuzabilă. Foto: Pexels
ABATACEPTUM – prospect. Acţiune: Inhibitor al activării limfocitelor T, implicate în patogeneza poliartritei reumatoide.

ABATACEPTUM – prospect

Denumire comercială: ORENCIA 

Prezentare: Pulbere pentru concentrat pentru soluție perfuzabilă; Sol. injectabilă în seringă preumplută/stilou injector 

Indicații: Tratamentul poliartritei reumatoide active moderate până la severe, în combinaţie cu metotrexat la pacienţii adulţi care au răspuns insuficient sau au avut intoleranţă la alte medicamente antireumatice modificatoare de boală, inclusiv la cel puţin un inhibitor al factorului de necroză tumorală (TNF). Reducerea progresiei afecţiunii articulaţiilor şi îmbunătăţirea funcţiei fizice au fost demonstrate pe durata tratamentului combinat cu abatacept şi metotrexat. 

Contraindicații: Hipersensibilitate. Infecţii severe sau necontrolate (precum septicemia şi infecţiile oportuniste).

Atenție!: Monitorizarea atentă a oricărui semn de infecţie. Vaccinurile vii nu trebuie administrate simultan cu abatacept sau în termen de 3 luni de la întreruperea definitivă a trat. Prudenţă în sarcină; întreruperea alăptării pe perioada trat. 

Reacții adverse: Frecvent: herpes zoster. Mai puţin frecvent: pneumonie, hipersensibilitate, pielonefrită, bronhospasm, urticarie, psoriazis, cistită, migrenă, sufocare, uscăciunea ochilor. Rar: septicemie, bacteremie 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel