ABACAVIRUM - Prospect

Foto: Pixabay
ABACAVIRUM – Prospect. Acțiune: Antiviral nucleozidic, cu acțiune antiretrovirală împotriva virusului imunodeficienței umane (HIV); inhibitor al reverstranscriptazei.

Denumire comercială: ZIAGEN

Formă: soluție orală, comprimate filmate, 

Indicații ABACAVIRUM - Prospect: Terapia combinată antiretrovirală, tratamentul adulților infectați cu HIV.

Contraindicații: Hipersensibilitate, Insuficiență Hepatică severă.

Atenție!: Pacienții trebuie monitorizați în timpul primelor două luni de tratament cu abacavir. Atenție în cazul tratamentului simultan cu abacavir și alte medicamente cunoscute cu risc de toxicitate cutanată. 

Trebuie evitat la cei cu afecțiuni renale în stadiul terminal, Insuficiență Hepatică moderată, copii. Poate determina acidoză lactică, uneori fatală, de obicei asociată cu hepatomegalie și steatoză hepatică. 

Tratamentul cu analogi nucleozidici trebuie întrerupt în cazul creșterii rapide a concentrației aminotransferazelor, hepatomegaliei progresive sau acidozei metabolice/lactice de etiologie necunoscută. Soluția orală nu este recomandată pacienților cu intoleranță ereditară la fructoză deoarece conține sorbitol. Nu este recomandat femeilor gravide sau în perioada de alăptare.

Reacții Adverse: Greață, vărsături, letargie și astenie, febră, cefalee, diaree și anorexie. Acidoză lactică, uneori fatală. Hipersensibilitate: febră și/sau erupție; simptome gastrointestinale; letargie și indispoziție; simptome respiratorii; simptome musculo-scheletice, cefalee, parestezii și edeme, limfadenopatie, leziuni ale mucoaselor și hTA (hipotensiune arterială). Creșterea valorilor testelor funcționale hepatice, creatinfosfokinazei, creatininei sau limfopenie. Insuficiență Renală.

Anafilaxie în asociere cu reacțiile de hipersensibilitate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel