A treia doză de vaccin Anti-COVID. Andrei Baciu: este luată în calcul dacă imunitatea față de vaccin se atenuează în timp

Dr Andrei Baciu. Foto: Facebook
Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a făcut câteva precizări privind a treia doză de vaccin anti-COVID.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a declarat că e luată în calcul administrarea unei a treia doze de vaccin împotriva COVID.

”Ca să evităm să ne îngrijorăm, este bine să ne informăm corect și complet. Sunt câteva chestiuni distincte. În primul rând, eventualitatea unei doze suplimentare este luată în calcul dacă imunitatea față de vaccin se atenuează în timp. Și, atunci, pentru a prelungi răspunsul imunitar, se consideră administrarea unei a treia doze. Însă acest lucru este, în momentul de față, doar la nivel de discuție, este o alternativă teoretică luată în calcul. Datele din momentul de față spun că imunitarea persistă suficient în timp. (...)

Din datele pe care le avem în momentul de față, vaccinurile existente sunt eficiente împotriva tulpinii delta. Probabil, nu au aceeași eficiență pe care o au împotriva variantei inițiale”, a afirmat Andrei Baciu, arată DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel