A treia doză anti-COVID. Ministrul Sănătății: o voi face dacă trebuie să circul în spațiul comunitar

Vaccin Covid-19
Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat marți seara că își va face a treia doză de vaccin anti-COVID dacă va fi nevoit să circule în spațiul european.”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat că își va face a treia doză de vaccina anti-COVID ”dacă trebuie să circul în spațiul comunitar”. Acesta a afirmat că a trecut prin boala înainte de a-i fi administrate două doze. Oficialul a recomandat a treia doză persoanelor care se încadrează în categoriile vulnerabile - seniorii, bolnavii cronici. 

Ministrul a mai precizat, al un post TV, că a treia doză de vaccin anti-COVID nu constituie un pericol pentru sănătatea oamenilor. ”Nu am nicio problemă să fac o doză suplimentară pentru ca nu se întâmplă absolut nimic”, a adăugat ministrul Sănătăţii, arată RTV.

Ministrul Sănătății a prezentat în ședința de coaliție cum va arăta legislația pentru certificatul COVID. Certificatul COVID este motiv de cearta în coaliția de guvernare, pentru că PNL spune că statul nu trebuie sa deconteze plata testelor pentru angajați, câtă vreme vaccinarea este la liber și este gratuită. Ministrul Sănătății, însă, a susținut, în repetate rânduri, că vaccinarea tuturor celor eligibili și neimunizați încă nu s-ar putea produce imediat, motiv pentru care e nevoie de o perioadă în care aceștia să poată beneficia de testare gratuită.

Alexandru Rafila a prezentat în ședința coaliției de ieri propunerea sa pentru legislația certificatului verde. Ministrul spune că ar trebui să fie introdus în funcție de rata de incidență, dacă aceasta trece de 1,5 la mia de locuitori.

Când ar trebui sa fie introdus certificatul: dacă sunt trei săptămâni de creștere a infectărilor, creștere constatată de INSP. Analiza situației epidemiologice se face de către Institutul Național de Sănătate Publică în fiecare zi de luni, pentru săptămâna anterioară; coeficientul de creștere trebuie să fie de cel puțin 1,5 ori la fiecare săptămână. În momentul în care această condiție de creștere constatată timp de trei săptămâni este îndeplinită, certificatul intră în vigoare la 72 de ore de la această constatare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel