A murit interpretul de muzică populară Nicolae Sabău. Era infectat cu noul coronavirus

A murit interpretul de muzică populară Nicoale Sabău   Sursa foto: Jurnalmm.ro
Nicolae Sabău, cunoscutul interpret de muzică populară, a murit la 91 de ani, după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

Nicolae Sabău a ajuns la Spitalul Județean din Baia Mare în cursul săptămânii trecute, iar după ce testul pentru COVID-19 a ieșit pozitiv, sâmbătă, el a fot transferat la spitalul-suport COVID-19 din Baia Mare, unde noaptea trecută a încetat din viață.
Pe 7 decembrie, artistul a împlinit 91 de ani. 

"Ne luăm azi rămas bun de la cel care de-a lungul vieții ne-a încântat sufletele cu horile sale, îndrăgitul rapsod de muzică populară, marele artist, mândria comunei noastre, maestrul NICOLAE SABĂU.
Se pare că acest dușman nemilos al vremurilor pe care le trăim l-a luat din mijlocul nostru pe cel care și-a dedicat întreaga viață locuitorilor comunei prin interpretările sale culese din viața sătenilor, cu care ne-a făcut mândri și celebri în întreaga lume. Mai mult, omul Nicolae Sabău a fost cel care a condus destinele comunei noastre timp de două mandate din poziția de Primar al comunei Cicârlău, bifând și trei mandate de consilier local.
Va rămâne mereu un simbol al comunei Cicârlău și al județului Maramureș.
Mulțumim maestre!
Dumnezeu să te ierte și să te așeze între cei drepți!", a anunțat pe Facebook Sorin Lupșe, primarul comunei Cicârlău.

Nicolae Sabău a fost primarul comunei natale, Cicârlău, în perioada 2004-2008.

Regizorul Televiziunii Romane, Ioan Filip, afirma că, "Nicolae Sabău este unul dintre puținii artiști care i-a dăruit cântecului, fără rezerve, întreaga lui viață, făcând din el sabie și scut, crez și legământ". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel